Ege Postası
Geri

İZEKO Başkan vekili Vural: 'İnsanların evlerine ipotek koydular'

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) 2023 yılı Mayıs ayı konut satış istatistiklerini açıkladı.TÜİK’ten yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,7 azalarak 113 bin 276 oldu. Genel tabloda konut satışları bir önceki yılın ilk 5 aylık dönemine göre %16,3 azalışla 482 bin 143 olarak gerçekleşti. 2022 yılında aynı dönemde ülke genelinde 575 bin 889 konut satışı gerçekleşmişti. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Vekili Gönül Vural, Ege Postası’na İzmir’deki emlak satışları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Vural; “Hükümetin çıkardığı yüzde 25 yasası emekli olup bir ev alan insanların evlerine ipotek koymaktır” dedi.
İZEKO Başkan vekili Vural: 'İnsanların evlerine ipotek koydular'
Haberler / Ekonomi
15 Haziran 2023 Perşembe 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- TÜİK’in açıkladığı son verilere göre İzmir ülke genelinde konut satışı istatistiğinde İstanbul, Ankara ve Antalya’nın ardından 4. sırada yer aldı.

Konu hakkında konuşan İZEKO Başkan Vekili Gönül Vural; "İzmir’de konut satışlarında düşüşte yok yükselişte.Kiralık konutların sayısı azaldığı için fiyatlarda İzmir’de yükseliş devam ediyor.Kiralık fiyatları 7-8 bin liradan başlayarak 20 ile 40 bin liraya villa tipinde çıkabiliyor." dedi.  

“DÖVİZE ENDEKSLİ DÜŞÜŞ VAR”

Yabancılara olan satış ile ilgili konuşan Vural; “Yabancılarda ise satışlar seçim öncesine göre düştü.Sebebi ise döviz kurundaki yükseliş olmasıdır.Bir ayda dolar 4 lira arttı.Döviz cinsinden parası olan yabancılar, Türk Lirasının değer kaybını bekleyerek daha ucuza ev almayı planlıyor.” dedi.

“YABANCILARDA EN ÇOK İRAN IRAK RUSYA VAR”

Vural, "Yabancılarda seçim öncesi İzmir’de gayrimenkul alan yabancılar arasında İran, Irak ve Rusya vatandaşları ağırlıktaydı.Döviz arttıkça beklemeye geçtiler."dedi.

“MEMUR KEFİL İSTİYORLAR”

Son olarak Vural; “İzmir’de ev sahipleri memur kefil istiyor. Çünkü insanlar güven istiyor.Bir kira bedeli bir de depozito isteme olayı da devam ediyor. Hükümetin çıkardığı yüzde 25 artış da ev sahiplerini zor duruma sokuyor. Temmuz ayında bu uygulama çok fazla davaya sebep olacak.Hükümetin bu uygulamaya son vermesi gerekir.Zaten insanlar İzmir’de emekli olup bir ev alıyor.Onu da kiralayarak geçimlerini sağlıyor.Yüzde 25 artış Türkiye’de yüzde 70 enflasyon varken saçmalıktır.Emekli insanların evlerine ipotek koymaktır." dedi.


  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası