Ege Postası
Geri

İZELMAN ve İZENERJİ işçilerinden yeni grev kararı: ’iş ekmek yoksa hizmet de yok’

İZELMAN ve İZENERJİ işçileri bugün Egemenlik Binası önünde yarım gün iş bırakarak bir araya geldi. İşçiler alacaklarının 1 Ağustos’a kadar ödenmemesi dahilinde tam gün iş bırakacaklarını açıklayarak İzmir Büyükşehir Belediyesine seslendi. İşçiler ’Geriye dönük ücretlerimizin ödenmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz’ dedi.
İZELMAN ve İZENERJİ işçilerinden yeni grev kararı: ’iş ekmek yoksa hizmet de yok’
Haberler / Güncel
28 Temmuz 2023 Cuma 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZENERJİ ve İZELMAN işçileri arasında 18 bin işçiyi ilgilendirilen toplu iş sözleşmesi imzalamıştı. 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2024 tarihini kapsayan sözleşmede işçilerin geriye dönük ödemlerinin 90 gün içerisinde ödenmesi kararlaştırılmıştı. Yasal sürenin geçmesine rağmen işçilerin 20 bin ile 40 bin TL arasında değişen geriye dönük alacakları ödenmedi. Alacaklarının ödenmemesi üzerine işçiler grev kararı aldı.

 Bugün Egemenlik Binası önünde bir araya gelen işçiler, yarım gün iş bıraktılar. 1 Ağustos Salı gününe kadar işçilerinin ödemeleri gerçekleşmezse bu sefer işçiler tam gün iş bırakma kararı alacak.

‘’Baskılar bizi yıldıramaz’’ ‘’iş ekmek yoksa hizmet de yok’’ diyen işçiler İzmir Büyükşehir  Belediyesine seslenerek ‘’Geriye dönük ücretlerimizin ödenmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz’’ dediler.

‘’AY SONUNU ZOR GETİRİYORUZ’’

İşçiler adına açıklma yapan Genel İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral, 18 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi kapsamında doğan alacaklarının artan enflasyonla eridiğini belirterek, ‘’Disk Genel İş Sendikaları olarak İzelman, İzenerji şirketleri içinde örgütlü olduğumuz 18.000 üyemizin Toplu İş Sözleşmesinde doğan farklarımızı son ödeme tarihinde alamadığımız için bugün buradayız. Ülkede yönetilememezlikten kaynaklı ağır şartlar altında, enflasyon altında eziliyoruz. TÜİK ‘in açıkladığı sahte enflasyonlarla değil gerçek yaşam koşullarında ayakta durmaya çalışıyoruz, ücretlerimizi TL bazında alan bizler toplu İş sözleşmemizin başladığı ve bittiği 4 aylık dönem ve TİS geriye dönük farkları için beklediğimiz 3 aylık süreyi de hesaplarsak 7 ay sonra alacaklarımızı alacağız. Toplu iş sözleşmesinde yazan bu yasal sürelerin arasında gecen zaman diliminde alacaklarımız Türkiye şartlarında erimedi aslında kayboldu. Ocak ayında dolar kuru 18 TL iken şu an itibari ile 26 TL’dir. Yaklaşık yüzde50 enflasyonun altında tüm alacaklarımız ezilmiştir. Bu şartlar altında işçiler olarak zamanında alacaklarımızı alarak, zamanında borçlarımızı ödemek istiyoruz. Dün Disk Genel iş sendikası olarak Alsancak Kıbrıs şehitlerinde zamlar geri alınsın, vergide adalet istiyoruz, asgari yaşam koşullarında yaşamak istemiyoruz şiarı ile sokaklardaydık. Ülkede yaşam mücadelesi veren bizler zaten ay sonunu zor getiriyoruz. Ve Biz İzmir büyükşehir belediye işçileri gece gündüz demeden 7 gün 24 saat esasına göre doğumdan ölüme soğuk, sıcak demeden büyük bir özveriyle belediyenin gülen yüzü ve hizmet edenleriyiz. İşte bu yüzden hizmeti üreten biz emekçiler isek ödemeler noktasında ve öncelik alın teri döken bu gülen yüzlerin olmalıdır. Biz emekçiler olarak Toplu iş sözleşmemizde yazan sürenin yanı TİS farkları son ödeme tarihine kadar sabırla bekledik. Ve gün geldi, iş de o günün sabahında hep birlikte üretimimden gelen gücümüzü kullanarak buradayız, alacaklarımızı istiyoruz. Fazlasını değil hakkımız olanı istiyoruz. Teşekkürlerle, alkışlarla bu kapıda imzaladığımız toplu iş sözleşmemizden sonra üyelerimizle birlikte 18 .000 emekçi adına alkışlarla zılgıtlarla hakkımız olanı geriye dönük alacaklarımızı istiyoruz 1,2,3, ve 9 Nolu şube yönetim kurulları olarak ve 18.000 emekçi adına taleplerimizi basına, kamuoyuna ve İzmir büyükşehir belediyesine bildiririz’’ dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası