Ege Postası
Geri

İZTO Başkanı Demirtaş: Doğalgaz kullanımı zorunlu olmalı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’de hava kirliliğinin önlenebilmesi için doğalgaz kullanımının zorunlu hale getirilmesi ve geçiş sürecinin bir yılla sınırlandırılması gerektiğini söyledi....
İZTO Başkanı Demirtaş: Doğalgaz kullanımı zorunlu olmalı
Haberler / Ekonomi
9 Temmuz 2013 Salı 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’de hava kirliliğinin önlenebilmesi için doğalgaz kullanımının zorunlu hale getirilmesi ve geçiş sürecinin bir yılla sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Birçok ilde benzer uygulamaların hayata geçirildiğini belirten Demirtaş, “Kentimizde daha temiz bir hava teneffüs etmek istiyorsak, mutlaka doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmalıyız.” dedi.

İZTO Başkanı Demirtaş, 72. İklimlendirme ve Doğalgaz Tesisat Grubu Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte İzmirgaz A.Ş. Genel Müdürü Burçin Yandımata’yı ziyaret etti. İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş, Kolin İnşaat CEO’su Dr. Cantekin Dinçerler, İZTO 72. Grup Meclis üyeleri Lütfi Kılıç ve Melih Göktanır, Meslek Komitesi üyeleri Salih Mümtaz Karaaslan ve Abdülhalim Çelik’in katıldığı görüşmede, İzmir’de hava kirliliğinin önlenebilmesi için doğalgaz kullanımının arttırılmasına yönelik ortak çalışma yapılması yönünde fikir birliğine varıldı.

‘GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI DÜZENLEYECEĞİZ’

Doğalgazın ekonomik olmasının yanısıra hava kirliliğine de yol açmadığına dikkat çeken Demirtaş, şöyle konuştu: “Problemin önemi konusunda İzmirgaz ile hemfikiriz. İzmir’de son beş yıllık hava kirliliği konusunda araştırma yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirgaz ve 72. Meslek Komitemiz ile geniş katılımlı bir toplantı konusunda çalışmalara başlayacağız.” Geçen hafta da konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İI Müdürü Ata Erpolat ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya’yı ziyaret ettiklerini, görüşmelerden olumlu sonuçlar aldıklarını aktardı.

Doğalgaz kullanımı konusunda İzmir Valiliği’nin karar alması gerektiğini söyleyen Genel Müdür Yandımata ise, “Türkiye’nin birçok ilinde doğalgaz kullanımını zorunlu hale getiren karar var ancak İzmir’de bu konuda düzenleme yapılmadı. Bugün ulaşılan doğalgaz aboneliği sayısı, tamamen İzmirgaz’ın başarısıdır. İstanbul, Ankara, Denizli, Eskişehir, Bursa, Şanlıurfa ve daha birçok ilde bu konuda düzenleme yapıldı. Benzer bir düzenlemenin İzmir’de de yapılmasını istiyoruz. Bu konuda yapılacak girişimlerde işbirliği yapmaya hazırız. Özellikle kamu kurumlarının doğalgaz kullanımına geçişi, kamuoyunda bir güven yaratıyor. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşlarında da doğalgaza geçilmesini önemsiyoruz.” diye konuştu.

İZTO Meclis Üyesi Göktanır da, “Bazı illerde hava kirliliğini engellemeye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında doğalgaz kullanımı zorunlu hale getirilmiş ancak İzmir’de henüz böyle bir düzenleme yok. Amacımız, hava kirliliğinin azaltılması ve sektörümüze katkı sağlamak. Özellikle toplu konut, siteler ve devlet kurumlarında doğalgaz kullanımını sağlamak amacıyla düzenleme yapılmasını istiyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası