Ege Postası
Geri

Rusya'dan Bulgaristan'a 3 milyar Euro'luk Güney Akım yatırımı

Rus Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miler, Güney Akım projesi ile alakalı Bulgaristan'a 3,1 milyar Euro yatırım yapılacağını açıkladı. Sofya'da Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski ve Ekonomi Bakanı Dragomir Stoynev ile görüşen...
Rusya'dan Bulgaristan'a 3 milyar Euro'luk Güney Akım yatırımı
Haberler / Ekonomi
8 Temmuz 2013 Pazartesi 17:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rus Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miler, Güney Akım projesi ile alakalı Bulgaristan'a 3,1 milyar Euro yatırım yapılacağını açıkladı.

Sofya'da Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski ve Ekonomi Bakanı Dragomir Stoynev ile görüşen Miler, Bulgaristan'a ilk gazın 2015'te geleceğini duyurdu. Boru inşaatında yerel şirketlerin istihdam edileceğini aktaran Miler, şu an itibarıyla Güney Akım'ın biraz geciktiğini itiraf etti. Buna rağmen inşaat başlangıç vadelerinin aksatılmayacağını belirten Rus şirket yöneticisi, Rus tarafının Bulgaristan'daki tüm işlemleri finanse edeceğini ve bu konuda herhangi bir pürüz yaşanmayacağının teminatını verdi. Buna karşılık Bulgar tarafı, alması gereken transit gaz ücretlerinden 15 yıl boyunca feragat edecek.

Bulgar Ekonomi Bakanı Dragomir Stoynev, proje hakkındaki tüm işlemleri hızlandıracaklarını, Rusya ile doğrudan gaz bağlantısının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası