Ege Postası
Geri

İçişleri Bakanlığı Müfettişi adres olarak Danıştay'ı gösterdi

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın başı 2012 faaliyet raporu yüzünden ağrıyacak gibi görünüyor. Mecliste yapılan oylamada 16 ret oyuna karşın 10 evet oyu olmasına rağmen yasanın istediği 4'te 3'lük oran sağlanamadığı gerekçesiyle faaliyet raporu kabul edilmiş sayılmıştı. İçişleri Bakanlığı müfettişi ise raporunda son sözü söylemek için Danıştay'a adres gösterdi. Aynı gün içinde 2 Başkan Yardımcısını birden görevden alan Başkan Tatı hakkında son sözü Danıştay söyleyecek
İçişleri Bakanlığı Müfettişi adres olarak Danıştay'ı gösterdi
Haberler / Yerel Politika
26 Aralık 2013 Perşembe 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - Buca Belediyesi bir yandan 2 Başkan Yardımcısının görevden alınmasını diğer yandan 2012 faaliyet raporu şokunu yaşıyor. Buca Belediyesi'ndeki denetimini tamamlayan İçişleri Bakanlığı müfettişinin hazırladığı rapor belediyedeki taşları yerinden oynatmayı başardı. İmar, Planlama ve Harita Müdürlükleri'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Ziya Çamsarılıoğlu 10 yıllık memuriyeti olmadan atandığı gerekçesiyle, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Yaşar ise norm fazlası olduğu gerekçesiyle Başkan Tatı tarafından görevden alındı. Çamsarılıoğlu'nun bundan böyle Fen İşleri Müdürü, Ali Yaşar'ın ise Temizlik İşleri Müdürü olarak görev yapacakları öğrenildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan meclis toplantılarında Ziya Çamsarılıoğlu'nun durumunu gündeme getirmiş eğer görevden alınmazsa savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. Arslan görevden alınan diğer Başkan Yardımcısı Ali Yaşar'ı da temizlik ihalesini zamanında yapmayarak belediyeyi zarara uğrattığını öne sürerek eleştirmişti. Müfettişin raporunun ardından harekete geçen Tatı her iki ismi de Başkan Yardımcılığı görevinden uzaklaştırdı.

ASIL SORUN FAALİYET RAPORUNDA

Başkan Tatı'nın canını sıkan asıl gelişme ise 2012 faaliyet raporuyla ilgili mecliste yapılan oylama olacak gibi görünüyor. 5393 sayılı yasaya göre faaliyet raporunun reddedilmiş sayılması için meclisin 4'te 3'ü tarafından red oyu verilmesi şartını getirmesine rağmen Buca meclisinde yapılan oylamada 16 red ve 10 kabul oyu, raporun kabul edildiği şeklinde yorumlanmıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı müfettişi bu konuda tam tersi yönünde kanaate vararak hazırladığı raporda konunun Danıştay'a götürülmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Başkan Tatı ve belediye bürokratlarına da iletilen raporun ardından 2012 faaliyet raporuyla ilgili oylama sonucunun İzmir Valiliği kanalıyla Danıştay'a gönderilmesi gerekiyor.

"MÜFETTİŞ RAPOR VERDİ,BAŞKAN TATI HAREKETE GEÇTİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

TATI'NIN KOLTUĞU TEHLİKEDE Mİ'

5393 sayılı Belediye kanunun faaliyet raporu oylamasıyla ilgili 26'ıncı maddesi Başkan Tatı'nın koltuğunu kaybetme tehlikesi olduğuna işaret ediyor. İşte o madde...

MADDE 26.- Belediye meclisi, bilgi edinme ve denetim yetkisini faaliyet raporunu değerlendirme, denetim komisyonu, soru, genel görüşme ve gensoru yoluyla kullanır.
Meclis üyeleri, meclis başkanlığına önerge vererek belediye işleriyle ilgili konularda sözlü veya yazılı soru sorabilir. Soru, belediye başkanı veya görevlendireceği kişi tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılır.
Meclis üyelerinin en az üçte biri, meclis başkanlığına istekte bulunarak, belediyenin işleriyle ilgili bir konuda genel görüşme açılmasını isteyebilir. Bu istek meclis tarafından kabul edildiği takdirde gündeme alınır.
Belediye başkanınca meclise sunulan bir önceki yıla ait faaliyet raporundaki açıklamalar, meclis üye tam sayısının dörtte üç çoğunluğuyla yeterli görülmezse, yetersizlik kararıyla görüşmeleri kapsayan tutanak, meclis başkan vekili tarafından mahallin mülkî idare amirine gönderilir.
Vali, dosyayı gerekçeli görüşüyle birlikte Danıştaya gönderir.
Yetersizlik kararı, Danıştayca uygun görüldüğü takdirde belediye başkanı, başkanlıktan düşer.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası