Ege Postası
Geri

İkiçeşmelik esnafı uslanmıyor: Yürümek ne mümkün!

İzmir'in tarihi alanları arasında yer alan İkiçeşmelik Yokuşu'nda esnafın kural dinlemez tutumu ve bitmeyen kaldırım işgalleri vatandaşlara saç baş yoldurtuyor. Kaldırımları fütursuzca işgal eden mobilya ve beyaz eşya satıcıları sergiledikleri ürünlerle yaya yollarını neredeyse tümüyle kapatırken, manzaraya isyan eden vatandaşlar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güzergaha çeki düzen vermesini istedi. İkiçeşmelik esnafı uslanmıyor
İkiçeşmelik esnafı uslanmıyor: Yürümek ne mümkün!
Haberler / İzmir
21 Ocak 2016 Perşembe 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İkiçeşmelik Yokuşu olarak da bilinen tarihi Eşrefpaşa Caddesi’nde gerçekleştirdiği yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları ile yeni bir çehreye bürünen alanın işgalle sınavı devam ediyor. Geçmişte büyük gerginliklere yol açan ve Büyükşehir Belediyesi ile esnafı karşıya karşıya getiren bölgedeki kaldırım krizi yeniden hortladı.

KALDIRIM DEĞİL, BEYAZ EŞYA MAĞAZASI
Belediyenin binlerce liralık yatırımla yenileyerek vatandaşların kullanımına sunduğu İkiçeşmelik kaldırımları bir kez daha esnafın işgaline uğradı. Yaklaşık iki kilometreyi bulan caddenin gidiş ve geliş istikametinde bulunan iş yerleri sergiledikleri beyaz eşya, mobilya, elektronik ürünler gibi ikinci el malzemeleri kaldırımlara yığınca vatandaşlar yolda yürüyemez hale geldi. Kamusal alanları esir alan ve işgal sınırını aşarak sergiledikleri ürünleri cadde hattına kadar taşıyan esnaf güzergahı kullanan yayaları zor durumda bıraktı.



YAYA YOLLARI İŞGALE TESLİM!
Geçtiğimiz yıllarda sayısız zabıta operasyonuna ve çoğu kez de arbedeye sahne olan cadde boyunca yaşanan bu durum İzmirlilerin de tepkisini topladı. Kaldırımlarda yürüyecek alan bulmakta zorluk çeken İzmirliler çoğu sefer akan trafiğe aldırış etmeden taşıt yoluna inmek zorunda kalırken, yaşanan bu durum otobüslerin yoğun olarak kullandığı güzergah üzerinde çeşitli kazalara da davetiye çıkartmaya devam ediyor. Esnafın kaldırım işgallerine tepki gösteren vatandaşlar yetkilileri göreve davet ederek bölgeye çeki düzen verilmesini ve disiplin sağlanmasını isterken, İkiçeşmelik Yokuşu'nda belediyenin kontrolü eline almasını istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası