Ege Postası
Geri

İl Genel Meclis Üyesi: CHP'li Bornova Belediyesi bina yolu için kaç ağaç kesti'

AK Parti İzmir İl Genel Meclis Üyesi Ali Fuat Yakın, CHP’li Bornova Belediyesi'nin Evka-3 Mahallesi Saraykent mevkisi arkasında kalan yeşil alanda, zeytin ve çam ağaçları keserek gayriresmi bir binaya yol yaptığını iddia etti. Yol yapım...
İl Genel Meclis Üyesi: CHP'li Bornova Belediyesi bina yolu için kaç ağaç kesti'
Haberler / Genel
12 Temmuz 2013 Cuma 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir İl Genel Meclis Üyesi Ali Fuat Yakın, CHP’li Bornova Belediyesi'nin Evka-3 Mahallesi Saraykent mevkisi arkasında kalan yeşil alanda, zeytin ve çam ağaçları keserek gayriresmi bir binaya yol yaptığını iddia etti. Yol yapım çalışması adı altında kaç ağaç kesildiğinin açıklanmasını isteyen Yakın, “Kaç ağaç kestiniz, yolu kim yapıyor'" sorusunu yöneltti.

Aynı şekilde binaların önünden 113 Sokak ile bağlantı yapılmak üzere yine ağaçlar kesilerek dere yatağının doldurulduğunu ve stabilize yol yapıldığını aktaran İl Genel Meclis Üyesi Yakın, "Malum Gezi olaylarında 10 ağaç bahane edilerek gösterilen tepkiyi içinde sindiremeyen vatandaşlardan sürekli sitem alıyorum. Bu kadar da olmaz diyebileceğiniz bir yere davet edildim. Vatandaşla birlikte gittim, 'Burası komple zeytin ve çam ağaçları ile kaplı bir yerdi. Geldiler, yeşilin içerisine bu binaları yaptılar. Şimdi de kendilerine özel yol yapıyorlar, buraya sürekli hafriyat getiriyorlar ve çam ağaçlarını kesiyorlar. Az bir yer kaldı, şimdi sıra bu çamlarda, bunları da keserek yolu 113 Sokak'a bağlayacaklar. Lütfen müdahale edin.' diye gösterdikleri manzara içimi acıttı.” şeklinde konuştu.

'VATANDAŞLARLA BİRLİKTE BİZ DE EYLEM YAPACAĞIZ'

Bölge sakinleriyle yaptığı görüşmeler neticesinde binaları bir kooperatifin inşa ettiğini ve üyeleri arasında belediyede görevli kişiler de bulunduğunu belirten Ali Fuat Yakın, “Vatandaşlardan, 'Belediyeye şikayette bulunmadınız mı'' soruma da aldığım cevap manidardı: ‘Kimi kime şikayet edeli? Görüyorlar görmemezlikten geliyorlar, duyuyorlar duymamazlıktan geliyorlar. Biz de Gezi’deki gibi eylem mi yapalım'' Çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum. İnşaat sahasında yüklenici inşaat firması ve yapı denetim şirketinin de levhalarını gördüm. Malum bunlar varsa belediyenin bilgisi olduğu, ruhsatsız yapılmadığı anlaşılır. Demek ki Bornova Belediyesi, yeşilin her tonunun görüldüğü bu ormanlık alanda ağaç kesilmek suretiyle inşaat yapılmasına müsaade etmiş. Bununla da kalmamış, bir de yol yapılmasına, ağaçların kesilerek dere yatağının doldurulmasına da müsaade ediyor. Merak ettiğim konu şu: 40-50 konut için bu kadar ağacın kesilmesine ve yeşilin yok edilmesine değer m? Kaç ağaç kesildiğini, hava fotoğrafından uzmanlara tespit ettiriyorum. Bornova Belediyesi bu ağaç katliamına müdahale etmez ve yolu iptal ederek eski haline getirmezse benim de katılacağım bir eylem için bölge sakinlerine söz verdim.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası