Ege Postası
Geri

İlçe başkanları o maddeye nasıl bakıyor'

CHP Genel Merkezi il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle eğilim yoklaması zorunlu olmayan ilçelerde yoklama yapılması için açık kapı bıraktı ve topu ilçe örgütlerine attı. İzmir’de 3 ilçe başkanı örgütün kendi denetiminde eğilim yoklaması yapmasına yeşil ışık yaktı. CHP İzmir’de meclis üyeliklerinin belirlenmesine yönelik eğilim yoklaması kararı verilen 8 ilçede toplam 67 bin üye sandık başına gidecek.
İlçe başkanları o maddeye nasıl bakıyor'
Haberler / Yerel Politika
14 Ocak 2014 Salı 17:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkezi, İzmir'de 8 ilçede meclis üyelerini üye bazında eğilim yoklaması ve fermuar sistemiyle belirleme kararı aldı. İlgili karar İzmir İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıklarına gönderilirken genelgede sürpriz bir madde yer aldı. Zorunlu olarak eğilim yoklaması yapma durumunda bulunmayan ilçelerin istedikleri taktirde seçim takvimi içinde kendi denetimlerinde eğilim yoklaması yapabilecekleri ilçe başkanlıklarına bildirildi. İlçe başkanlarının büyük çoğunluğu ilgili maddeyi kullanmama yönünde görüş bildirirken, Çeşme, Kiraz ve Menderes ilçe başkanları eğilim yoklamasına yeşil ışık yaktı.
CHP Genel Merkezi yerel seçim öncesi meclis üyelerinin hangi yöntemle belirleneceğine yönelik kararı verdi. Genel Merkez’den gelen karar neticesinde Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Konak, Buca, Narlıdere, Balçova ve Gaziemir ilçelerinde üye bazında eğilim yoklaması yapılacak.

67 BİN ÜYE SANDIK BAŞINA
Genel Merkez'in kararıyla Balçova’da 4 bin üye ,Karşıyaka’da 10 bin üye,Narlıdere’de 4 bin üye, Çiğli’de 8 bin üye, Buca’da 16 bin üye,Gaziemir’de 3 bin 500 üye,Bornova’da 12 bin 500, Konak’ta 9 bin üye toplamda 67 bin üye sandık başına gidecek. Sandıktan çıkan isimler meclis üyesi listelerinde yer alacak. Fermuar sistemine göre genel merkez, il başkanlığı ve belediye başkan adayı listede boş kalan yerleri dolduracak.

3 BAŞKANDAN YEŞİL IŞIK
Genel Merkez’in meclis üyeliklerinin belirlenmesine yönelik gönderdiği genelgede 8 ilçe için zorunlu eğilim yoklaması/fermuar sistemi kararının yanında sürpriz bir madde dikkat çekti. Genel Merkez, zorunlu olarak eğilim yoklaması yapma durumunda bulunmayan ilçelerin istedikleri taktirde seçim takvimi içinde kendi denetimlerinde eğilim yoklaması yapabilecekleri ilçe başkanlıklarına bildirildi.Genel Merkez’in eğilim yoklaması içi topu ilçe örgütlerine attığı maddeyle ilgili ilçe başkanları Ege Postası’na açıklamalarda bulundu. Başkanların büyük çoğunluğu zamanın azlığı ve üye yapısı nedeniyle eğilim yoklamasına sıcak bakmadıklarını açıklarken, Çeşme İlçe Başkanı Halil Saatli, Kiraz İlçe Başkanı Sezai Kepçen ve Menderes İlçe Başkanı Muammer Karabacak kendi denetimlerinde eğilim yoklaması yapmaya sıcak baktıklarını ifade etti.

İLÇE BAŞKANLARININ O MADDEYLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ
Karabağlar’da ilçe yönetim kurulunun zamanın darlığı nedeniyle eğilim yoklaması yapılmaması yönünde karar aldığı öğrenildi.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: Aliağa’da eğilim yoklaması yapmayacağız. Zaman çok daraldı. Enerjiyi buraya harcamanın doğru olmayacağını düşünüyoruz.

Bayındır İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan
: Sorun yok. Küçük bir ilçeyiz. İldeki toplantımızda eğilim yoklaması yapılmaması noktasında görüş vermiştik. Aynı noktadayız.

Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan:
Genel Merkezimiz eğilim yoklaması olması noktasında 8 ilçe için bir karar aldı.Güzelbahçe’de eğilim yoklaması zorunlu değil. Bu prensip kararı.Genel Merkezin kararına uyacağız.

Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer:
Önseçime sıcak olan bir isimim ancak hakim denetiminde olmasını istiyorduk Eğilim yoklamasına yönelik kaygılarımızı daha önce dile getirdik.. Eğilim yoklamasında cinsiyet kotası gençlik kotası tam yansımayacak. Belli mahallelerde bloklaşma da sağlıklı sonuç vermeyecek.Net karar yönetim kurulunda yapacağımız toplantı sonrasında belli olur.

Bergama İlçe Başkanı Özkan Türkdoğan: Bergama’nın diğer ilçelerden farklı bir durumu var.114 köy 5 beldemiz var. Çok dağınık bir bölge. Üye yapılanmamız sağlıklı olmadığı için zorlanma yaşayabiliriz. Bu yüzden eğilim yoklamasına şuanda sıcak bakmıyoruz.

Beydağ İlçe Başkanı Ahmet Erürker: Örgütle istişare yapacağız ama zamanın azlığı nedeniyle eğilim yoklamasına sıcak bakmıyoruz.



"O GENELGEDE SÜRPRİZ MADDE" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Çeşme İlçe Başkanı Halil Saatli:
Yıllardır meclis üyelerimizi eğilim yoklamasıyla belirliyoruz. Hep eğilim yoklamasıyla belirledik. Senelerdir uyguladığımız sistem…Ben buna sıcak bakıyorum. Doğru olan örgütü harekete geçirmek. Ben yaptım oldu ya karşıyım.Genelgedeki bu maddeyi kullanma tarafındayım. İlçe örgütüyle istişare yapıp son kararı vereceğiz.

Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener: Yönetim kurulumu toplayacağım. Kendi başıma vereceğim bir karar değil. Aldığımız kararı kamuoyuyla paylaşacağız.

Foça İlçe Başkanı Günal Biçer: Pazartesi
veya Salı toplantı yapacağız.Yönetim kurulunda bir karar alacağız.

Karaburun İlçe Başkanı Sezin Taylan: Yönetim kurulumuzda ilgili madde hakkında istişare yapacağız. Kendi adıma sıcak bakmıyorum. Üye ve delegelerimizin çoğu şuanda Karaburun’da değil. Seçim zamanı gelecekler oy kullanmaya. Eğilim yoklamasının sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Yapılsa bile yüzde yüz başarılı olmaz.

Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu: Biz yapmayacağız. Kararı uygulayacağız. Meclis üyelerimizi kendimiz belirleyeceğiz.

Kiraz İlçe Başkanı Sezai Kepçen: Yönetim kurulumuz ile toplantı yapacağız ancak eğilim yoklamasına sıcak bakıyoruz.

Menderes İlçe Başkanı Muammer Karabacak: İlçe örgütümüzle görüştükten sonra eğilim yoklaması yapabiliriz. Eğilim yoklaması daha sağlıklı olabilir. 1-2 kişinin inisiyatifine bırakmamalıyız.Ancak daha öncede söyledik. Eğilim yoklaması yapacaksak tamamının bu şekilde belirlenmesi ilk önceliğimiz. Bu konuyu Genel Merkez ve İl Başkanlığına danışacağız.

Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak: O maddeyi uygulamayız. Bizi zorunlu tutamız. Zorunlu tutsaydı yapardık. Yönetim kurulumda görüştüm. Arkadaşlarımız da eğilim yoklamasına sıcak bakmadı.

Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş: Yönetim kurulunda bu konuyu görüştük. Arkadaşlarımızla o maddeyi uygulamama kararı aldık. Belediye meclis üyelerimizi örgütümüzle ortak bir şekilde belirleyeceğiz.

Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin: Genelge yeni geldi. Yönetim kurulunda konuşacağız. Büyük ihtimalle eğilim yoklaması uygularız.

Kemalpaşa İlçe Başkanı Ünsal Atmaca: Yönetim kurulumuzda değerlendirme yaptıktan sonra karar vereceğiz.

Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan: Eğilim yoklaması yapmayı düşünmüyoruz. Bu saatten sonra eğilim yoklaması yapmak sıkıntılara neden olabilir.

Torbalı İlçe Başkanı Faruk Akpınar:Öncelikle Belediye Başkan adayının belirlenmesi gerek. Başvuru yapanlarla oturup istişare yapıp görüşe varacağız. Eğilim yoklaması şuanda gündemiz de yok.

Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı: Eğilim yoklaması yapılacaksa bunun belediye başkanından başlaması gerektiğini düşünüyorum. Belediye başkan adayının atamayla belirlendiği bir yerde kadrosunu kurma hakkını tanımak gerek. Aday ilan edildikten sonra net bir şey söyleyebiliri.Yönetim kurulunda tartışacağız.

Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım: Yönetim kurulumuzda değerlendirme yaptıktan sonra karar vereceğiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası