Ege Postası
Geri

İmece usulü iftarla konuklarını ağırlıyorlar

Ramazan ayı boyunca Erbaa'ya bağlı Karaağaç köyünde köylüler her akşam komşularını köy merkezinde ağırlayarak iftar yapıyor.Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Karaağaç köylüleri, Ramazan’ın birlik ve kardeşlik ayı olduğunu, 30...
İmece usulü iftarla konuklarını ağırlıyorlar
Haberler / Genel
2 Ağustos 2013 Cuma 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ramazan ayı boyunca Erbaa'ya bağlı Karaağaç köyünde köylüler her akşam komşularını köy merkezinde ağırlayarak iftar yapıyor.

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Karaağaç köylüleri, Ramazan’ın birlik ve kardeşlik ayı olduğunu, 30 gün boyunca iftarda bir araya gelerek gösteriyor. Her akşam yapılan iftarın masrafları ise köylüler tarafından karşılanıyor.
Son yapılan programa AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Fatih Akgün, siyasi partilerin üyeleri ve çevre köy halkı katıldı.

Karaağaç Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Orhan Kurt, yaptığı konuşmada, "İki senedir köy halkımızın ve bu işe gönül veren dost ve arkadaşlarımızla Ramazan ayında her gün yemek çıkarıyoruz. Yemeklerden fakirlere, kimsesiz yaşlı ve hastalara evlerine servis yaparak ikram etmekteyiz. Diğer köy halkı ise bu mekana gelerek iftarlarını açmaktadır. Bu yemekhanemiz diğer zamanlarda da mevlit yapanların ya da geçmişleri için halka yemek ikram edenlerin hizmetindedir. Amacımız bu kutsal Ramazan ayının bereketinden yararlanmak, içte ve dıştaki köy halkımızın birlik ve beraberliğini tesis etmek, kazançlarını bir havuzda toplamak suretiyle birbirlerine ikramı ve paylaşımı sağlamaktır. Bizler sevgi ve kardeşlik tohumlarını hoşgörü içerisinde gönüllere serpmeye çalışıyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası