Ege Postası
Geri

İpsiz Recep ölümünün 85. yıldönümünde anıldı

Milli Mücadele yıllarında göstermiş olduğu kahramanlıklarla tanınan Rizeli Milis Yüzbaşı İpsiz Recep, ölümünün 85. yılında düzenlenen törenle anıldı. Rize Sahil Parkı'ndaki İpsiz Recep Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali yardımcısı...
İpsiz Recep ölümünün 85. yıldönümünde anıldı
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Mücadele yıllarında göstermiş olduğu kahramanlıklarla tanınan Rizeli Milis Yüzbaşı İpsiz Recep, ölümünün 85. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Rize Sahil Parkı'ndaki İpsiz Recep Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bakırcı, "Vatanımızın zor günler yaşadığı yıllarda dedelerimiz yurdun birçok yerinde mallarıyla, kanlarıyla, canlarıyla kahramanlıklar göstermiştir. Bunlar nesilden nesile anlatılmaktadır. ‘Emice’ dediğimiz İpsiz Recep'te bunlardan biridir. Birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyacımız vardır. İpsiz Recep gibi geçmişte mücadele vermiş kişilerin bilgileri elimize geldikçe bizde bu bilgileri derleyip toplayıp gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Tüm varlıklarını ortaya koyarak mücadele etmiş ecdadımızı buradan bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Zor günlerde bizlere ahenk verecek bu kahramanların torunları olmaktan mutlu ve gururluyuz.İpsiz Recep gibi tarihte iz bırakan diğer kahraman atalarımız da unutulmamalıdır." dedi.

Anma töreninde Araştırmacı Yazar Ali Taşpınar da İpsiz Recep’in hayatından kesitler sundu. Anma töreni yapılan duaların ardından son buldu.

İPSİZ RECEP KİMDİ?

İpsiz Recep adıyla bilinen Recep Reis, 1862 yılında Rize'nin Portakallık Mahallesi'nde doğdu. Emiroğulları'ndan olan Recep Reis, genç yaşında çalışmak için İstanbul'a gitti ve yelkenli teknesiyle Boğaziçi'nde çalışmaya başladı. Kendisine cesareti, gözü pekliği ve ataklığı nedeniyle ''İpsiz'' lakabı verildi. Milli Mücadele yıllarında göstermiş olduğu kahramanlıklarla milis yüzbaşı rütbesi alan İpsiz Recep, 1928 yılında öldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası