Ege Postası
Geri

İş-Kur Muğla'da öğrencilerin ayağına gidiyor

Muğla Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) işbirliğiyle "İşbaşı Eğitimi" adlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya AK Parti Milletvekili...
İş-Kur Muğla'da öğrencilerin ayağına gidiyor
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) işbirliğiyle "İşbaşı Eğitimi" adlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya AK Parti Milletvekili Yüksel Özden, Vali Fatih Şahin, MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, kurum müdürleri, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Toplantıda, Muğla İş-Kur'dan hizmet alan özel sektör temsilcilerine teşekkür belgesi verildi.

İş-Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, açılış konuşmasında 2013 yılında 250 dalda kurslar düzenlediklerini belirterek, “MÜ ile öğrencilerimize iş bulma konusunda ilk defa detaylı bir çalışma içine girdik. İş-Kur olarak, kursiyerlere günlük 20 lira harçlıkla iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta imkanımız var. 2 ile 10 işçi çalıştıran işyerlerine günlük 25 lira olmak üzere aylık 650 lira ödüyoruz. Çalışan 10 kişiden fazla ise her 10 işçi başına birinin ücretini de biz ödüyoruz. 2012 yılında 250 kişiye günlük 20 lira ödeyerek girişimcilik eğitimi verdik." dedi.

Rektör Harmandar ise üniversitede yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, "Bu uygulamamızla iş, öğrencimizin ayağına gidiyor. Öğrencilerimiz, kapı kapı dolaşarak iş aramayacak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz'de İş-Kur irtibat masası açıldı. Üniversite olarak, edindiğimiz bilgileri halkımıza aktarma gibi bir görevimiz var." şeklinde konuştu.

Milletvekili Özden de İş-Kur İl Müdürlüğü'nün çalışmalarını takip ettiğini belirterek, sektör temsilcilerinin verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası