Ege Postası
Geri

Vali Yardımcısı Pektaş: Bitlis Ankara’da her yönüyle tanıtıldı

Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, 4 – 7 Nisan tarihleri arasında Başkent Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Bitlis tanıtım günleri” ile ilgili değerlendirmede bulundu.Tanıtım günleri kapsamında 4 günlüğüne Bitlis’i...
Vali Yardımcısı Pektaş: Bitlis Ankara’da her yönüyle tanıtıldı
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 13:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, 4 – 7 Nisan tarihleri arasında Başkent Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Bitlis tanıtım günleri” ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Tanıtım günleri kapsamında 4 günlüğüne Bitlis’i Türkiye’nin Başkenti Ankara’ya taşıdıklarını belirten Vali Yardımcısı Pektaş, tanıtım günlerinin son derece olumlu geçtiğini söyledi.
Dört günlük süre zarfında Bitlis stantlarını ziyaret eden kişi sayısının 200 bini geçtiğini ifade eden Pektaş, "Ankara’da ilk kez Bitlis Tanıtım günleri düzenledi. Bu organizasyon Sayın Valimiz Veysel Yurdakul’un talimatıyla ilçe kaymakamları, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları organizesiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde icra edildi. 4 gün boyunca şenlik havasında geçen tanıtım etkinliğimize 200 bin civarında Ankaralı teveccüh gösterdi.” dedi.

Tanıtım günleri yapılamasındaki amacın gerek Bitlis’in tarihi güzelliklerini gerek manevi değerlerini gerekse kadir şinas insanlarını bütün Başkentlilere tanıtmak olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Akif Pektaş, bu noktada başarılı olduklarını ve kaydetti. Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk defa bir büryan kuyusu açtıklarına dikkat çeken Pektaş, Bu sayede Ankaralıların Bitlis’in Büryan kebabıyla tanışma fırsatı bulduğunu ve bunun yanı sıra Bitlis’in balı, cevizi, peynirini de orada iyi bir şekilde tanıttıklarını ifade etti.

“SAİD NURSİ’DEN, İDRİS-İ BİTLİSİ’YE KADAR ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERİN HEPSİ TANITILDI”

Tanıtım günlerinde sadece Bitlis’e özgü ürünleri ve tarihi güzellikleri tanıtmakla kalmadıklarına değinen Pektaş, “Tanıtım günlerinde Bitlis’in önemli şahsiyetlerinden olan Bediüzzaman Said Nursi’den İdris-i Bitlisi’ye kadar bu bölgede bulunmuş, bu bölge insanına ilmi anlamda değer vermiş şahsiyetler yapılan Bitlis Eren Üniversite öncülüğünde yapılan panellerle tanıtıldı. Sonuç itibariyle biz oradan mutlu ayrıldık. Çünkü inanıyoruz ki Bitlisimizi Ankara’ya taşıdık ve orada ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yaptık. Tanıtım günlerinin yapılması özellikle ilimiz turizm potansiyelinin artırılması açısından büyük katkılar sunacak. Tanıtım günlerinde yaklaşık 200 stant açtık. Bu stantlarımızda ilçelerimizin de tanıtımını yaptık. Yine bu stantlarda ticari faaliyet gösteren işletmelerimizde yerini aldı. Bu sayede hem Bitlis’te üretilen ürünlerin hem de Bitlis’te yetişen ürünlerinde tanıtımı ve pazarlanma imkanı oldu. Bir yandan il ve ilçelerimizin sahip olduğu tarihi yerler ve güzellikleri Ankaralılara gösterme şansımız oldu.” diye konuştu.

“ANKARA’DA BİTLİS’İN BİLİNMEYENLERİNİ DE TANITTIK”

Bitlis stantlarını gezmeye gelen birçok başkentlinin Bitlis’te olan birçok şeyi ilk defa gördüklerini ve ilk defa duyduklarını anlatan Akif Pektaş, “Tanıtım günlerinde şunu da gördük. Bitlis’te çok bilinen birçok şeyin Ankara’da bilinmediğini ve duyulmadığını fark ettik. Örneğin birçok Ankaralı'nın Ahlat’taki Selçuklu mezarlığından, Tatvan’daki krater gölden, Bitlis’teki kayak merkezinden, yine Van Gölü’nün 3’te ikisinin Bitlis sınırında olduğundan ve burada çeşitli spor aktiviteleri yapıldığından, dağcılık sporları yapılabilindiğinden haberleri yok. Tanıtım günlerinin en büyük yararı da zaten bu yönde oldu. Bu yüzden biz bilinmeyen tüm yönlerimizi tanıttık. Artık Ankaralılar Bitlis’te neler olduğunu ve Bitlis’e gelindiğinde neler yapılabileceğini en az Ankara kadar iyi biliyor.” şeklinde konuştu.

“TANITIM GÜNLERİ ANKARA’YLA SINIRLI KALMAYACAK”

Ankara ile başlayan tanıtım günlerinin Ankara ile sınırlı kalmayacağını da dikkat çeken Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Ankara’nın ardından tanıtım günlerinin daha kapsamlı şekilde İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerde yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Önümüzdeki dönemde yine Ankara’da ikinci tanıtım günlerini de organize etmeyi planladıklarını ifade eden Pektaş şöyle konuştu: “İnşallah bununla da muvaffak oluruz. Tanıtım günleri kapsamında 200 bine yakın kişi stantlarımızı ziyaret etti. Tabi bunu 4’le, 5’le çarptığımızda yaklaşık 1 milyon insan ediyor. Bu şu demek oluyor biz Ankara’da 1 milyon insana güzel Bitlis’imizi tanıtmış olduk. Ben projede büyük emekleri olan başta sayın valimize ve emeği gençlere çok teşekkür ediyorum.”

“ANKARA’DAN 10 AİLE BİTLİS’İN GÖNÜLLÜ ELÇİSİ OLMAK İÇİN GELECEK”

Ankara’daki tanıtım günlerinin bitmesine rağmen Ankara ile bağların koparılmayacağını belirten Akif Pektaş, tanıtıma devam etmek için bu kez Ankara’ya gitmek yerine valilik olarak Ankara’dan belirlenecek olan 10 aileyi Bitlis’e getireceklerini anlattı.
Tüm illerin tanıtım günleri düzenlediğini bu yüzden Bitlis’in diğer illerden farklı bir uygulamaya gittiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Pektaş şöyle konuştu: “Bizim ilimizin diğer illerden farklı şekilde tanıtmak için faklı bir uygulamaya gitmeye karar verdik. Bununla birlikte sayın valimizin fikir babalığını yaptığı bir projeyle Bitlis tanıtım günlerini ziyaret eden 10 aileyi Bitlis’te misafir etmeye karar verdik. Gelecek olan aileler valiliğimiz tarafından onlar istedikleri süre kadar burada misafir edilecekler. Valiliğimiz tarafından Bitlis’te misafir edilecek olan bu ailelere ilimizin tarihi ve doğal güzellikleri, ilimizin lezzetlerini tanıtacağız. Bu aileler geri döndüklerinde ümit ediyoruz ki her biri Bitlis’in gönüllü elçileri olacak. Ve burada gördükleri tüm güzellikleri temas kurdukları herkse anlatacak ve tanıtacaklar. Bununda ilimize olumlu katkıları olacaktır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası