Ege Postası
Geri

İspanya’da ayrılıkçı Bask partilerinin ETA’ya finans desteği araştırılıyor

İspanyol polis ve jandarma teşkilatları, ayrılıkçı Bask partileri Sortu, Bildu ve Amaiur’un terör örgütü ETA’ya finansman desteği sağladığı iddiasını araştırıyor.Soruşturma neticesinde, silah bıraktığını açıklayan ETA’nın...
İspanya’da ayrılıkçı Bask partilerinin ETA’ya finans desteği araştırılıyor
Haberler / Dünya
20 Nisan 2013 Cumartesi 18:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İspanyol polis ve jandarma teşkilatları, ayrılıkçı Bask partileri Sortu, Bildu ve Amaiur’un terör örgütü ETA’ya finansman desteği sağladığı iddiasını araştırıyor.

Soruşturma neticesinde, silah bıraktığını açıklayan ETA’nın halen şahıslardan, şirketlerden ve bankalardan "devrim vergisi" toplamaya devam edip etmediği ve siyasi partiler ve Bildu, Sortu ve Amaiur gibi koalisyonlardan örgüte finans desteği olup olmadığı aydınlatılacak.

İspanya resmi haber ajansı EFE’ye konuşan yetkililer, herhangi bir delil bulunması halinde bu siyasi oluşumların yasaklanabileceği bilgisini verdi.

Bilgi toplama işleminin sürdüğü kaydedilirken, bu partilerin yasaklanması için şimdilik bir başvuruda bulunulmayacağı da ifade edildi.

Soruşturmayı yürütenlerin ayrıca, silah bıraktıktan sonra İspanyol hükümetiyle masaya oturamayan ETA’nın bir eylem yapmasından veya İrlanda’da olduğu gibi örgütün bölünmesinden endişe duyduğu belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası