Ege Postası
Geri

İspanya’daki Robin Hood eylemcileri süpermarketten okul malzemesi çaldı

İspanya'nın Endülüs Bölgesi'nde marketlerden mal çalarak fakirlere dağıtan ve dünyada “Robin Hood” olarak ün yapan eylemciler bu sefer süpermarketten okul malzemesi çaldı.Endülüs İşçi Sendikası (SAT) üyesi bir grup eylemcinin, TSİ...
İspanya’daki Robin Hood eylemcileri süpermarketten okul malzemesi çaldı
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İspanya'nın Endülüs Bölgesi'nde marketlerden mal çalarak fakirlere dağıtan ve dünyada “Robin Hood” olarak ün yapan eylemciler bu sefer süpermarketten okul malzemesi çaldı.

Endülüs İşçi Sendikası (SAT) üyesi bir grup eylemcinin, TSİ 12.10 sularında, Sevilla kentindeki Carrefour’a girerek 10 alışveriş arabası dolusu okul malzemesi çaldığı bildirildi.

Eylemi “sembolik” olarak nitelendiren sendika, kalem, silgi ve defter gibi temel okul malzemelerine “kanunen el konulduğunu” açıkladı.

Toplamda yaklaşık 100-150 Euro tutarındaki okul malzemelerinin, “önümüzdeki günlerde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağı” belirtildi.

SAT sözcüsü Diego Canamero, hiçbir şekilde şiddet olayının yaşanmadığını kaydederek, marketin güvenliğiyle konuştuklarını ve her şeyin mükemmel gittiğini söyledi.

1 Eylül’de daha fazla eylem planı için Sevilla ilinin Osuna şehrinde toplanacaklarını aktaran Canamero, “Bu eylemle SAT, fakirlik sınırında bulunan 2 milyon Endülüslünün ve tüm fertleri işsiz olan 400 bin ailenin durumuna dikkati çekmek istedi.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası