Ege Postası
Geri

İsveç'te polis bir zanlıyı bacağından vurduktan sonra gözaltına aldı

Türkiye’de Gezi Parkı protestocularına polis müdahalesi Avrupa ülkeleri tarafından eleştirilirken, İsveç’te güvenlik güçlerinin bazı olaylarda zanlıları silahla vurması tartışma konusu. Göteborg şehri yakınlarında bulunan ''Kungälv''...
İsveç'te polis bir zanlıyı bacağından vurduktan sonra gözaltına aldı
Haberler / Dünya
13 Haziran 2013 Perşembe 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye’de Gezi Parkı protestocularına polis müdahalesi Avrupa ülkeleri tarafından eleştirilirken, İsveç’te güvenlik güçlerinin bazı olaylarda zanlıları silahla vurması tartışma konusu.

Göteborg şehri yakınlarında bulunan ''Kungälv'' ilçesinde dün meydana gelen en son olayda, hırsızlık iddiasıyla gözaltına alınmaya çalışan ve üzerinde hiçbir tehdit edici madde olmayan 45 yaşında bir kişi polis tarafından bacağından vuruldu. Polis, zanlının hatayla vurulduğunu savunurken, zanlı hastanede tedavi altına alındı.

İsveç'in Malmö şehrinde polis 8 ay önce, elinde bıçak bulunan ve sokakta tehdit savuran bir kişiyi ayağından vurarak etkisiz hale getirmişti. Görgü tanıkları 8 polisin sarhoş olan zanlıyı vurarak etkisiz hale getirmesine tepki göstermişti. 6 ay önce de kuyumcuyu soyan ve elinde oyuncak silah bulunan bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesi de kamuoyundan tepki almıştı. 2 ay öncede göçmenlerin kalabalık yaşadığı Husby bölgesinde 69 yaşında akli dengesi yerinde olmayan ve çevreyi rahatsız eden bir kişiyi polisin vurarak öldürmesi ülke genelinde büyük tepkiye neden olmuş ve göçmen gençler isyan başlatmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası