Ege Postası
Geri

İsveç’te ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı kampanya

İsveç’in en büyük iki gazetesinin bugün çıkan sayılarında ırkçılık, ayrımcılık ve önyargı karşıtı bir çağrı yer aldı. Ülkenin 489 önemli şahsiyetinin imzaladığı çağrıya sadece sanal ortamda binlerce kişi destek verdi.İsveç’in...
İsveç’te ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı kampanya
Haberler / Dünya
14 Eylül 2013 Cumartesi 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsveç’in en büyük iki gazetesinin bugün çıkan sayılarında ırkçılık, ayrımcılık ve önyargı karşıtı bir çağrı yer aldı. Ülkenin 489 önemli şahsiyetinin imzaladığı çağrıya sadece sanal ortamda binlerce kişi destek verdi.

İsveç’in en büyük iki gazetesi Aftonbladet ve Expressen bugün çıkan sayılarında ırkçılık, ayrımcılık ve önyargı karşıtı bir çağrı yer aldı. Ülkenin önde gelen 489 önemli şahsiyeti tarafından imzalanan ve ’İsveç hepimiz içindir ve hepimize yeter!’ başlıklı çağrıda su sözler dikkat çekti: "Artık konuşma zamanı gelmiştir. Kimsenin ne dini, ne ırkı, ne cinsiyeti, ne de özrü nedeniyle dışlanmadığı, herkesin vatandaş olarak eşit değere sahip olduğu bir İsveç için konuşma zamanı gelmiştir."

Kampanyaya destek verenler arasında başta Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, AB ile ilişkiler Bakanı Birgitta Ohlsson, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Stefan Löfven, İsveç milli takim hocaları Pia Sundhage, Erik Hamrén, yorumcu Jan Scherman, İsveç Kilisesi’nden Monsenyör Anders Wejryd olmak üzere birçok siyasi ve dini figür, iş ve sanat dünyasından çok sayıda önemli şahsiyet bulunuyor.

Çağrıda İsveç’te ırkçı, ayrımcı ve önyargılı bir hava oluşturulmaya çalışıldığı vurgulanırken bu gidişata artık bir dur denileceği ve mücadelenin haftalar, aylar hatta yıllar sürebileceği belirtiliyor.

Çağrının seçim anketlerinde yabancı karşıtı aşırı sağ İsveç Demokratları Partisi’nin popülaritesinin arttığı ve yüzde 10’a doğru yol aldığı bir dönemde gelmesi dikkat çekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası