Ege Postası
Geri

Meksika’da eğitim reformu protestosu

Meksika hükümeti tarafından gerçekleştirilen eğitim reformu başkent Mexico City'de protesto edildi. Çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu gruba polis, tazyikli su ve biber gazı kullanarak müdahale etti. Zocalo meydanında toplanan öğretmenlere...
Meksika’da eğitim reformu protestosu
Haberler / Dünya
14 Eylül 2013 Cumartesi 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Meksika hükümeti tarafından gerçekleştirilen eğitim reformu başkent Mexico City'de protesto edildi. Çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu gruba polis, tazyikli su ve biber gazı kullanarak müdahale etti.

Zocalo meydanında toplanan öğretmenlere yapılan müdahalede en az dört protestocu yaralandığı, birçoğu da gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı. Göstericiler polisin sokaklara girmesini engellemek için çöplerden oluşan barikatlar kurdu.

Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto tarafından gündeme getirilen eğitim reformu, öğretmenlerin ücretlerinde kesinti öngörüyor. Mesleğe giriş ve yükselme koşullarını da yeniden düzenleyen tasarı, Nieto'nun 1 Aralık 2012 tarihinde göreve gelmesinin ardından üç büyük partinin desteğiyle meclis gündemine gelmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası