Ege Postası
Geri

Bavyera seçimleri - CSU: Türk işadamlarına vize kolaylığı düşünülebilir

Bavyera'nın iktidardaki muhafazakar partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) Türk işadamlarına yönelik vize kolaylığını düşünebiliyor ve vize muafiyeti ile Türklerin değil, üçüncü ülkelerin vatandaşlarının Almanya'ya akın edeceğinden...
Bavyera seçimleri - CSU: Türk işadamlarına vize kolaylığı düşünülebilir
Haberler / Dünya
14 Eylül 2013 Cumartesi 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bavyera'nın iktidardaki muhafazakar partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) Türk işadamlarına yönelik vize kolaylığını düşünebiliyor ve vize muafiyeti ile Türklerin değil, üçüncü ülkelerin vatandaşlarının Almanya'ya akın edeceğinden endişeleniyor. CSU, göçmen çocuklarına iyi bir eğitim vermeyi amaçlıyor.

Yarım asırdan beri Bavyera hükümetini yöneten muhafazakar Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) seçim ile ilgili yaptığı açıklamalar diğer partilere kıyasla Türk kökenli seçmenlerin isteklerinden uzak duruyor. Türk vatandaşlarına vize muafiyeti getirilmesine tamamen karşı çıkan CSU, ''Türkiye 3. ülkeler için transit ülke. Kontrolsüz ülkeye giriş izni verilmesi üçüncü ülkelerden Almanya'ya gelecek ve mülteci başvurusunda bulunacak insanların sayısını artırır. Bu şekilde Alman sosyal sistemini kullanma tehlikeleri doğabilir.'' derken örneğin Türk işadamlarına yönelik vize kolaylığı sağlanabileceğini kaydetti.

Türkiye'ye Avrupa Birliği'ne tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklık verilmesini savunan CSU, partner ülke Türkiye'nin dürüst davranılmayı hak ettiği, fakat bundan yanlış beklentilerin çıkarılmaması gerektiği belirtildi. Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının çifte vatandaşlığını da reddeden CSU, Alman devletinin, hukukunun ve değerler düzeninin kabulünü göstermek için tek vatandaşlıktan (Alman vatandaşlığı) taraf.

CSU, yerel seçim hakkını da seçmenler ve yerel yönetimler arasında hukuki bir bağ olduğu ve bunun da sadece Alman vatandaşları ve AB vatandaşlarında olduğu gerekçesiyle reddetti. Ana dil teşviki konusunda, Almanca öğrenmenin öncelikleri olduğunu belirten muhafazakar parti, öğrencilerin ana dillerinin sadece dersi zenginleştirdiği düşüncesinde.

YABANCI KÖKENLİ ADAY YOK

CSU, Bavyera meclisi seçimlerine yabancı kökenli bir adayı olmaksızın giriyor. Türk kökenli vatandaşların topluma uyumları konusunda ise CSU önemli ve kararlı cevaplar verdi. Birlikte yaşamın ve başarılı uyum için daha iyi eğitim, Almancanın öğretilmesi, iş yeri, ek gelişim teşvikleri, erken eğitim teşviki CSU'nun planları arasında. Özellikle sınıf mevcudiyetlerini küçülten CSU, bu şekilde (göçmen) çocuklarının da iyi bir eğitim almasını hedefliyor. Büyük kentlerde kirası ödenebilir evlerin olması için çalışan CSU, buna rağmen ev ihtiyacı olduğunun farkında ve vergi teşviki ile yeni ev yapımlarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Sosyal ev yardımlarını artırmayı da düşünen CSU, ev kiralarına 3 yılda en fazla yüzde 15 zam yapılmasına izin vermeyi hedefliyor.

BAŞBAKAN ADAYI HORST SEEHOFER'İN SEÇİM MESAJI

''Amacım, eyaletimizde yaşayan tüm insanların güzel, şanslı ve anlamlı bir hayat sürmesidir.''

EĞİTİM BAKANI LUDWİG SPAENLE'NİN SEÇİM MESAJI

"Çocuklarımız için en iyi eğitimi istiyorum. Her çocuğun yetenek ve ilgi alanına göre teşvik edilmesi için okullar arasında geçiş imkanı olan bir eğitim sistemi için çalışıyorum. Öğrenmek için her çocuğun yeterince zamanı olmalı. Bu nedenle çocukların ilkokulun ilk iki sınıfını, bir, iki ya da üç yılda bitirecekleri sistemi ve liselerin sekiz yada dokuz yılda bitirilmesini sağladık. Tam gün eğitim veren okulların sayısını yüzde 83'den daha yukarı taşıyacağız. Göçmen kökenli çocuklara Almanya'da gelecek imkanı sunmak istiyorum. Bu nedenle geleceğin anahtarı Almancayı teşvik ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası