Ege Postası
Geri

Rusya ve ABD anlaştı, Suriye'ye askeri müdahale tehdidi yok

Rusya ve ABD, Suriye'deki kimyasal silahların uluslararası toplumun kontrolünde imha edilmesi konusunda anlaştı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, yaklaşık üç gün süren müzakerelerin ardından anlaşmayı basın...
Rusya ve ABD anlaştı, Suriye'ye askeri müdahale tehdidi yok
Haberler / Dünya
14 Eylül 2013 Cumartesi 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya ve ABD, Suriye'deki kimyasal silahların uluslararası toplumun kontrolünde imha edilmesi konusunda anlaştı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, yaklaşık üç gün süren müzakerelerin ardından anlaşmayı basın toplantısıyla duyurdu.

Anlaşmaya göre Suriye'nin elindeki kimyasal silahlar önümüzdeki yılın ortasına kadar imha edilecek ya da rejimin elinden alınacak. Suriye'nin bu süreçte zorluk çıkarması halinde ise ne yapılacağına değinilmedi. Rus bakan, bu durumu 'Anlaşmada, Suriye'ye yönelik muhtemel askeri güç kullanımıyla ilgili bir şey yok' diye açıkladı. Lavrov, "Otomatik yaptırımlar ya da güç kullanımı söz konusu değil. İhlal yapıldığı BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanmalı." dedi.

Amerikalı bakan ise bu durumda BM Güvenlik Konseyi'nin devreye gireceğini söyledi fakat hangi somut adımları atabileceği konusunda şimdiden üzerinde anlaştıkları bir madde olmadığını söyledi.

Kerry'nin açıklamasına göre denetçilerin Kasım ayından itibaren Suriye'deki görevlerine başlaması planlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası