Ege Postası
Geri

Bavyera seçimleri-Yeşiller, çifte vatandaşlık ve yerel seçim hakkını destekliyor

Japonya'nın Fukushima şehrinde 2011 yılında yaşanan doğal afet sonunda ortaya çıkan nükleer sızıntının çevreye ve insanlara verdiği zararın büyüklüğü ile öteden beri savunduğu çevreci tezlerde haklılığını ispatlayan ve Almanya’da...
Bavyera seçimleri-Yeşiller, çifte vatandaşlık ve yerel seçim hakkını destekliyor
Haberler / Dünya
14 Eylül 2013 Cumartesi 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Japonya'nın Fukushima şehrinde 2011 yılında yaşanan doğal afet sonunda ortaya çıkan nükleer sızıntının çevreye ve insanlara verdiği zararın büyüklüğü ile öteden beri savunduğu çevreci tezlerde haklılığını ispatlayan ve Almanya’da önemli bir çıkış yakalayan Yeşiller partisi, bu başarıyı Baveyra eyalet meclisi seçimlerinde de sürdürmeyi hedefliyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile birlikte, Bavyera'da iktidarda bulunan muhafazakar Hıristiyan Sosyali Birlik partisini muhalefete gönderme hesapları yapan Yeşiller partisi Türk kökenli seçmenlerin istek ve arzularına yakın bir profil çiziyor.

Öteden beri çifte vatandaşlık taraftarı olan Yeşiller partisi, 18 yaşına kadar mümkün olan çifte vatandaşlığın bu yaştan sonra da devamını istediklerini belirtip, opsiyon modelini rafa kaldırmak için çalıştıklarını belirti. Bunun yanında Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmayan ülkelerden gelip Almanya’ya yerleşmiş vatandaşlara da yerel seçim hakkı verilmesini talep eden Yeşiller partisi, bu hakkın verilmesinin çok önemli bir adım olduğu kanaatinde. Uyumun insanların geldikleri ülke ile kültürel bağlarını koparmaları anlamına gelmediğinin altını çizen Yeşiller, "Bu nedenle anadilin teşviki çok önemli bir hedeftir. Ancak Almancayı da öğrenmek topluma katılım ve uyumun önündeki engelleri aşmak için şarttır." açıklaması yaptı. Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasına son vermeyi de hedefleyen Yeşiller partisi, Kopenhag kriterlerini yerine getiren Türkiye’nin AB üyesi olmasını istediklerini açıkladı.

EĞİTİM POLİTİKALARI

Bavyera eğitim sisteminin ayrıştırma uygulamasından öğrencilerin çok olumsuz etkilendiğini ve bunun göçmen kökenli öğrencilere de yansıdığını belirten çevreci siyasiler, tüm öğrencilerin yeteneklerine göre bireysel teşvik edilerek eğitim başarısında öğrencinin sosyal ve kültürel kökeninin etkisini kırmayı hedeflediklerini haber verdi. Yeşiller, bunun için anaokulu yaşlarından itibaren dil teşviki, tam gün eğitim ve ders takviyesi ile öğrencileri teşvik edecek. Göçmen kökenli vatandaşların topluma daha iyi katılımları ve uyum sağlamaları için yasal bir zemin oluşturulmasını talep eden Yeşiller, Bavyera’da Kuzey Ren Vesfalya eyaletinde olduğu gibi yerel uyum merkezi ve dernekleri arasındaki iletişimi artırmak için ağ oluşturacaklarını ve bu ağın tüm kurum ve kuruluşlar tarafından muhatap alınmasını sağlayacaklarını kaydetti. Özellikle büyük kentlerde artan kira ücretlerinin önüne geçmek izin zam miktarının üç yılda en fazla yüzde 15 olacak şekilde sınırlayacaklarını, durma noktasına gelen sosyal konut yapımına ağırlık vereceklerini ve bunun için de eyalet hükümetinden yerel yönetimlere maddi yardım yapacaklarını bildirdi.

Yeşiller, Ayfer Fuchs, Celal Turhan, Gülseren Demirel ve Cemal Bozoğlu olmak üzere eyalet meclisi seçimlerine dört Türk kökenli aday gösterdi.

YEŞİLLER BAŞADAYI MARGARETE BAUSE’NİN SEÇİM MESAJI

"Bavyera eyaletinde yaşayan vatandaşların beşte biri göçmen kökenli. Biz Yeşiller bunu bir zenginlik olarak görüyoruz. Ancak bu insanların yerli vatandaşlar gibi topluma eşit seviyede katılımları için daha yapılması gereken çok şey var. Ben, göçmen çocuklarının eğitim sistemimizde fırsat eşitliliği olmamasını kabul etmiyorum ve bu nedenle bu çocukların daha iyi teşvik edilmesi için mücadele veriyorum. Bu görevi birlikte başarabiliriz, Alman vatandaşı iseniz mutlaka sandığa gidin! Her iki oyunuzu da Yeşiller partisine verin ki, mecliste tolerans ve göçmenlerin daha fazla hakkı için güçlü olalım."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası