Ege Postası
Geri

İşyerini atık su basan esnaf, 20 gündür çare arıyor

Trabzon’da takınan kanalizasyon borusundan taşan suyun iş yerini bastığı esnaf, tüm girişimlerine rağmen 20 gündür soruna çare bulunmadığını savundu. Yaptığı tüm girişimlere rağmen sorunun bir türlü çözülmediğini söyleyen esnaf,...
İşyerini atık su basan esnaf, 20 gündür çare arıyor
Haberler / Güncel
28 Temmuz 2013 Pazar 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trabzon’da takınan kanalizasyon borusundan taşan suyun iş yerini bastığı esnaf, tüm girişimlerine rağmen 20 gündür soruna çare bulunmadığını savundu. Yaptığı tüm girişimlere rağmen sorunun bir türlü çözülmediğini söyleyen esnaf, atık suların iş yerini basmasından dolayı ciddi manada maddi zarara uğradığını belirtti.

    Merkezi bağlı Çimenli köyünde tekstil üzerine esnaflık yapan Polat Öztürk, depo ve pazarlama dükkanı olarak kullandığı iş yerini yaklaşık 20 gün önce su bastığını söyledi. Baskının sebebinin iş yerinin önündeki sokaktan geçen kanalizasyon borusunun takınmasından kaynaklandığını ifade eden Öztürk, “Künk tıkandığı için suyu geri tepmesi sonucu yaklaşık 20 gün önce iş yerimi su bastı. Komşularımızın da yardımı ile suyu tahliye ettik ancak yaklaşık 10 bin TL değerinde tekstil ürünü zarar gördü.” dedi. Bunun üzerine Trabzon Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne başvurduğunu ifade eden Öztürk, “Belediyeden yetkililer geldi ve kanalizasyon hattını kontrol ettiler ve bir sorun olmadığını söylediler. Fakat bir süre sonra atık suyun geri tepmesi sonucu iş yerimi yine su bastı. Yeni kendi imkanlarımızla önlerler almaya çalıştık fakat dün yine aynı sorunu yaşadık.” diye konuştu.

    Bunun üzerine aradığı belediye yetkililerinin vidanjör gönderdiğini anlatan Öztürk, gelen ekibin vidanjörle kanalizasyon hattı üzerindeki çukurda biriken suyu tahliye ettikten sonra ‘bu bizim işimiz değil, iş makinesi gelmesi lazım’ diyerek geri gittiğini kaydetti. Bunun üzerine Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nü tekrar aradığını dile getiren Öztürk, bir muhatap bulamadığını ileri sürdü. Herkesin sorumluluğu bir başkasına attığını iddia eden Öztürk, “20 gündür benim dükkanımı 3 kez su bastı. Kanalizasyonda bir sıkıntı yoksa dükkanımı niye su basıyo? Belli ki burada bir tıkanıklık var. Bu nedenle de zaman zaman su geri tepiyor ve sonuçta da işyerimi su basıyor. Bir işadamı ve vatandaş olarak 20 gündür sorunuma çare bulamıyorum. Herkes topu birbirine atıyor. Böyle bir belediyecilik olabilir mi'” diye sordu.

    Kanalizasyonun ne zaman taşacağını kestiremediklerine de dikkat çeken Öztürk, işyerini tekrar su basar korkusuyla sürekli kanalizasyonun başında beklediklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası