Ege Postası
Geri

İzmir Barosu'ndan cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele

İzmir Barosu tarafından toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadele etmek amacıyla sahada çalışacak avukatlara yönelik bir eğitim çalışması düzenlendi.
İzmir Barosu'ndan cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele
Haberler / İzmir
7 Eylül 2017 Perşembe 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eşitlik kavramı, hukuk dilinde toplumsal cinsiyete dayalı kalıp yargılar, cinsiyetçilik ve cinsel saldırı mitleri, toplumsal cinsiyet rolleri konusunda ulus aşırı hukuki yaklaşımlar konularının tartışıldığı çalışma, İzmir Barosu’nda düzenlendi. İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Seyide Uludağ’ın da katıldığı çalışma Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden emekli Prof. Dr. Solmaz Zelyut, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Gülgün Meşe ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yard. Doç. Dr. A. Aslı Şimşek moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

adın Hakları Merkezi üyelerine yönelik olarak gerçekleştirilen ilk çalışmanın ardından oluşturulan eğitim modülü üzerinden bir taraftan avukatlara yönelik atölye çalışmaları ile eğitimci sayısının arttırılması hedeflenirken diğer taraftan belediyeler başta olmak üzere yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve diğer barolarla yürütülecek eğitim çalışmalarında bu modülün uygulanması hedefleniyor. Baro Başkanı Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun özellikle kadın ve çocuk hakları alanında Türkiye’de örnek gösterilen önemli çalışmalar yaptığını vurgulayarak, bundan sonra da bu çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. Özcan, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerle bu alandaki işbirliklerine büyük önem verdiklerini ifade ederek bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de bir protokol imzaladıklarını ifade etti. (DHA)


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası