Ege Postası
Geri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne haciz şoku

Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içindeki arazilerine el atılan 6 hissedar, yasal faizleri ile 12 milyonu bulan alacakları için belediyenin banka hesaplarına haciz koydurdu. Arazi sahiplerinin avukatı Suat Sert, “Bu borçtan Aziz Kocaoğlu sorumludur” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne haciz şoku
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Eylül 2013 Cuma 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Habertürk’ten Can Özlü’nün haberine göre, kamulaştırmasız el atma davaları yüzünden yaklaşık 500 milyon liralık tazminat yükü ile karşı karşıya kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, haciz şoku ile sarsıldı. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içindeki arazilerine el atılan 6 hissedar, yasal faizleri ile birlikte 12 milyon lirayı bulan kesinleşmiş alacakları için belediyenin banka hesaplarına haciz koydurdu.

YARGITAY DA ONAYLADI

Arazi sahiplerinin avukatı Suat Sert, “Bu borçtan Aziz Kocaoğlu sorumludur. Paramız ödenmezse, mahkeme kararını uygulamadığı ve yüksek faiz rakamlarına göz yumduğu için kendisinin aleyhine de dava açacağız” dedi.

KARAR UYGULANMAYINCA İCRA YOLUNA GİTTİLER

Büyükşehir tarafından yapılan Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içindeki toplam 12 bin 662 metrekarelik arazilerine kamulaştırmasız el atıldığını fark eden 14 hisse sahibi iki yıl önce belediye aleyhine dava açtı ve 16 milyon liralık tazminat kazandı. Yargı sürecinin bitmemesini gerekçe gösteren Büyükşehir Belediyesi parayı ödemedi. Karar geçen Mayıs ayında Yargıtay tarafından da onaylandı fakat, karar yerine getirilmedi. Bu gelişme üzerine, alandaki 6 hissenin sahipleri, avukatları Suat Sert aracılığı ile icra takibi başlattı. Sert,belediyenin kira gelirlerinin de bulunduğu hesaplarına 25 Temmuz’da haciz koydurdu ancak hesapta bulunan 98 bin lira da mülk sahiplerinin beklentisini karşılamadı. Mülk sahipleri, tazminat haklarının taksitle ödenmesini talep etti. Bu girişim üzerine, belediye kamulaştırmasız el atma davaları için 35 milyon liralık ek bütçe hazırladığı ancak, Kocaoğlu’nun ödemeyi kabul etmediği öne sürüldü. Hisse sahipleri, bir kez daha icra yoluna başvurdu. Yasal faizleri ile birlikte 12 milyon lirayı aşan alacaklar için, 3 Eylül Salı günü belediyenin diğer hesaplarına da haciz koyduruldu. Paranın bir hafta içinde ödenmemesi halinde, Kocaoğlu’nun makam arabalarına haciz işlemi yapılabileceği belirtildi.

BÜTÇEMİZ TÜKENDİ

Büyükşehir yetkilileri, “2013 için ayrılan yüzde 7’lik bütçemiz tükendi. Yılbaşında ayrılan ödenekten ödeme yapacağız. Geri kalan bakiye için de sonraki yılı bekleyeceğiz. Kamu idarelerinin bütçesinin çökmemesi için böyle hareket etmek zorundayız” dedi.

İLK KRİZ DEĞİL

Büyükşehir tarafından yaklaşık 22 milyon liraya mal edilen Rekreasyon Alanı projesinde, pek çok özel mülkiyete kamulaştırmasız el atıldığı ortaya çıkmış ve açılan davalar sonucunda, 82 milyon liralık tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası