Ege Postası
Geri

İzmir CHP'den hükümete suç duyurusu

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve partililer, çözüm sürecinde teröre yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında, teröre yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. İzmir CHP'den Erdoğan ve hükümet üyelerine suç duyurusu
İzmir CHP'den hükümete suç duyurusu
Haberler / Yerel Politika
24 Mart 2016 Perşembe 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABDULHAKİM KÜÇÜK / HABER SERVİSİ - İzmir Bayraklı Adliyesi C Kapısı önünde açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel , çözüm süreci adı altında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatıyla, AKP hükümeti üyeleri  ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığını, teröre yardım ve yataklık edildiğini öne sürdü.

"HAMZA DAĞ'DAN CHP'NİN SUÇ DUYURUSUNA GÖRSELLİ YANIT" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Buna karşın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve parti yöneticilerinin, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarılarının göz ardı edildiğini belirten Alaattin Yüksel , "Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AKP hükümetinin başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdikleri bizzat ikrar etmiştir" diye konuştu.


CHP İl Başkanı Yüksel sözlerine şöyle devam etti:
 
"Terörün bu denli yoğunlaşmasına, terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir ve talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP'li hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri, terör örgütüne yardım ve yataklık suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenle Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan bugün suç duyurusunda bulunuyoruz."

Yüksel, suç duyurusu dilekçe ekinde kanıt hükmünde birçok belge olduğunu da belirtti. Açıklamanın ardından Yüksel  ve beraberindekiler, adliyeye giderek suç duyurusu dilekçesini savcıya teslim etti.
 

DİKİLİ CHP'DEN SUÇ DUYURUSU



Bir suç duyurusu da CHP Dikili'den 
İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki CHP İlçe Örgütü Cumhuriyet Savcılığı'na, çözüm sürecini başlatan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin bakanları Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, il valileri ve ilgili kamu görevlileri hakkında 'terör örgütüne yardım ve yataklık suçu işledikleri' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Dikili Adliyesi önünde toplanan CHP'liler çözüm sürecinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar hakkında 'terör örgütüne yardım ve yataklık suçu işledikleri' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaptığı açılımlar ile terörü sonlandıracağı yerde giderek arttırdığını öne sürerek, "Zamanın Başbakanı, Sayın Cumhurbaşkanımız ‘PKK'ya bunlar leş kargası gibi şehit kanıyla politika yapıyorlar' demesine rağmen, bugün AKP ülkemizde kaos yaratarak politika yapıyor. Bunlar bir gün sonuçlanacaktır. Biz suç duyuru dosyasını Cumhuriyet Savcımıza verdik. O da direk Bakanlığa gönderecek" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası