Ege Postası
Geri

İzmir İktisat Kongresi 92. yılında

İktisat Kongresi'nin 92 Yıldönümü İzmir'de tarihi Kemeraltı çarşısı girişindeki kongre anıtı önünde İzmir"i Sevenler Platformu tarafından düzenlenen törenle kutlandı.
İzmir İktisat Kongresi 92. yılında
Haberler / İzmir
17 Şubat 2015 Salı 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İlk kez 17 şubat 1923'te gerçekleştirilen İktisat Kongresi'nin yüce Atatürk'ün Milli Mücadele Zaferi'nden sonra Cumhuriyet'in ilanından 9 ay önce İzmir'de toplandığını hatırlatan İZSEV Başkanı Sancar Maruflu "İZSEV olarak bu yıl da İzmir kutlamalarını sempozyum ve anma etkinlikleri olarak yaşatacağız. İzmir İktisat Kongresi'nin olgusunu ilkler şehri İzmir'de gündeme taşıyarak, İzmir'i Türkiye'nin iktisat başkenti yapmaktır" dedi.

Törene katılan İzmir Spor Gücü Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi ise birinci derece sit alanı olan İktisat Kongresi anıtının bulunduğu alana o tarihte kongrenin yapıldığı taş binanın bir örneğinin yapılması konusunda çağrıda bulunarak, "İzmir İktisat Kongresi 1923'de dünyaya örnek olan bir kongredir. O dönemin şartlarında otel olmadığı için kongreye gelen 1135 delege İzmir'de evlerde misafir edilmiş ve kongre salon olmadığı için büyük bir yemiş deposunda düzenleniştir. Bugün 5 yıldızlı çok sayıda otelimiz olmasına rağmen kentimizde hala 2 bin delegenin katılacağı kongrenin gerçekleştirileceği bir salon yok" dedi. İzmir İktisat Kongresi Sempozyumu "Turizm Sağlık Kentleşme" konusuyla yarın saat 10.00'de İzmir Ticaret Odası Meclis salonunda gerçekleşecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası