Ege Postası
Geri

İzmir barosundan Fevzioğlu'na destek

İzmir Barosu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın 146. yıl dönümü törenlerindeki konuşmasına destek verdi.
İzmir barosundan Fevzioğlu'na destek
Haberler / İzmir
10 Mayıs 2014 Cumartesi 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Barosu Başkanı Avukat Ercan Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Danıştay’ın 146. yıl dönümü törenleri sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına tepki gösterip salonu terk etmesini eleştirerek, Feyzioğlu’nu destekledi. Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcilerinin Türkiye’deki yargısal geleneğin özelliği olarak sürece ilişkin görüşlerini resmi toplantılarda sunduğunu ifade eden Başkan Demir, “Barolar Birliği Başkanı Türkiye’deki avukatları temsil etmektedir. Ve yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisidir. Sürece ilişkin görüşlerini de özellikle yargıyı ilgilendiren resmi toplantılarda sunarlar. Dikkat derseniz Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan da bu tür mecralarda görüşlerini dile getirmişlerdir. Ve tabii ki Baro Başkanımız Metin Feyzioğlu da hukuksal soruna ilişkin görüşlerini açık ve net bir şekilde ifade etmiştir. Sayın Başbakan’ın eleştiriye tahammül göstermez davranışı patlama yapmıştır. Resmi bir devlet töreninde böylesine bir davranışta bulunmasını hayretle karşılıyorum. Utanç verici bir tavırdır” dedi.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarının daha sert olduğunu, Feyzioğlu’nun konuşmasında sert sözler olmadığını savunan Demir, şöyle devam etti: 

“Sayın Başbakan bu eleştirilerden feyz alarak, ‘Bütün yargı temsilcileri böyle eleştiriler getiriyorsa dinlemek ve düşünmek gerekir’ diyeceğine sert davranışlar gösteriyor. Başbakan bu tavrı Davos’ta da gösterdi. Ancak bu durum Başbakan’ın kişiliği böyle diyerek açıklanamaz. Başbakan yargı kurumunun temsilcilerine saygı göstermelidir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası