Ege Postası
Geri

İzmir'de 112'den 40 hekimin alınmasına tepki

İZMİR Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı'nın 112 Acil hizmetlerinde görevli 40 hekimin bu görevlerinden alınıp başka yere verilmesine yönelik kararına tepki gösterdi, kentin mağdur olacağını açıkladı.
İzmir'de 112'den 40 hekimin alınmasına tepki
Haberler / İzmir
7 Ocak 2013 Pazartesi 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - İzmir Tabip Odası Başkan Uzm. Dr. Suat Kaptaner ve Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Doktor Ali Gül bir basın toplantısı düzenledi. İzmir Tabip Odası'ndaki basın toplantısında konuşan Suat Kaptaner, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan bir kararla, İzmir'de 112 acil ambulans hizmetlerinde çalışan 40 hekimin, bu görevlerinden ayrılmak zorunda bırakıldığını söyledi. Kaptaner, "İzmir'in düzeyini hiç değerlendirmeden alınan bu karar, 112 acil ambulans hizmetlerini çökertebilecektir. İzmir'de 112 acil hizmetlerinde 100 ambulans görev yapmaktadır. Bu ambulansların yaklaşık 20 tanesinde hekim bulunmaktadır. Bu ambulanslarda görev yapmakta olan deneyimli 40 hekimin bu görevlerinden alınması, hekim bulunan ve şehir merkezinde çalışmakta olan bu ambulanslardan en az 7-8 tanesinin hekimsiz çalışmaya başlamasına neden olacaktır. Bu, hastalar açısından yaşamsal sorunlara yol açabilecek durumların yaşanmasına neden olabilecektir. Böylece Türkiye'nin en iyi 112 acil ambulans hizmetinin verilmekte olduğu İzmirliler adeta cezalandırılmış olacaktır. Sağlık Bakanlığı'nın bu kararı, İzmir'in yerel koşullarını yeterince değerlendirmeden aldığına inanıyoruz. Bu karar, İzmirlileri mağdur edecek, hekimleri de küstürecektir. Sağlık Bakanlığı'nı, bu kararından vazgeçmeye çağırıyoruz. Yerel yönetici ve çalışanların önerileri de gözönüne alınarak, İzmir'in koşullarını gözeten, hizmeti çökertmeyecek, hekimleri de mağdur etmeyecek bir yaklaşımın uygulanabileceğine inanıyoruz" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası