Ege Postası
Geri

İzmir'de Cumhuriyet resepsiyonu

CUMHURİYETİN kuruluşunun 92'nci yılı kutlamaları kapsamında, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın ev sahipliğinde 29 Ekim resepsiyonu düzenlendi.
İzmir'de Cumhuriyet resepsiyonu
Haberler / İzmir
30 Ekim 2015 Cuma 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda İzmir Valisi Mustafa Toprak ve eşi Selime Toprak ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Güney Deniz Saha Komutanı Hasan Uşaklıoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Vali yardımcıları, konsoloslar, sivil toplum kuruluşları üyeleri başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Vali Toprak, Türk milletinin Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiği, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından bir tanesi olan cumhuriyetin ilanın 92'nci yıl dönümünü bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusuyla bir araya geldiklerini söyledi. Bu gururu ve coşkuyu yaşatan büyük önder Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri şükranla andıklarını belirten Toprak, "Son dönemlerde ülkemizi ve milletimizi ve güvenlik güçlerimizi hedef alan saldırılar neticesinde şehit olan vatan evlatlarımızın hayatlarımızı kaybeden insanlarımızın acıları millet olarak yüreğimizi dağlıyor. Bu olaylarda hayatlarını kaybeden şehit olan vatan evlatlarına Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. 92'nci yıl dönümü vesilesiyle bir araya geldiğimiz Cumhuriyetimizin dayatılan esaret, küçülme, dağılma senaryolarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yüksek bir irade ile reddedilerek hiçbir milletin başaramayacağı büyük gayret fedakarlık azim ve inançla destansı bir mücadele sonucu kurulduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Bu şanlı mücadelede Ulu önder Atatürk'ün engin düşünceleri ve bu düşünceler ile bize kazandırılan ilke ve inkılapların yüce milletimizin en büyük dayanağı olduğunu biliyoruz. Atatürk'ün Türk milletine sunduğu en önemli kazanım, 'En büyük eserimdir' dediği cumhuriyet idaresidir. Cumhuriyetimizin kurulmasından bugüne kadar geçen zaman zarfında eğitimden sağlığa, sanayiden altyapıya, siyasetten ekonomiye önemli adımlar gerçekleştirilmiştir. Bu ortak sorumluluk 92 yıllık cumhuriyetimizin başarılarına yenilerini getirmemizi onu daha da yüceltecek atılımları da hayata geçirmemizi zorunlu kılmaktadır. Ülkemizin bağımsızlığını kalkınma ve modernleşmesini güçlü bir devlet olarak dünya milletler ailesinin saygın bir üyesi haline getirmmesini sağlayan Cumhuriyetimizi ve cumhuriyetimizin 92'nci yldönümünü kutluyorum" dedi. 

Gecenin sonunda Cumhuriyetin 92. yıl dönümü pastası kesildi, Onuncu Yıl Marşı'nı protokol üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası