Ege Postası
Geri

İzmir'in dört bir yanında 29 Ekim coşkusu

CUMHURİYET'in 92'nci kuruluş yıldönümü İzmir'de, ilk günkü heyecanla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nı çocukları ve ellerinde bayraklarıyla dolduran İzmirliler, geçit töreninde askerleri coşkuyla alkışladı. Kentin dört bir yanında 29 Ekim coşkusu
İzmir'in dört bir yanında 29 Ekim coşkusu
Haberler / İzmir
29 Ekim 2015 Perşembe 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıldönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında İzmir’de günün ilk töreni Valilik makamında gerçekleşti.

İzmirli bayramını kutluyor
İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu burada tebrikleri kabul etti. İzmirlileri bayram coşkusuyla buluşturan gösterilerin adresi ise Cumhuriyet Meydanı oldu. Vali Toprak, Orgeneral Recep ve Başkan Kocaoğlu askeri araçla tören alanından geçerek halkı selamladı.


"İZMİR'DE İLÇE BELEDİYELERDEN COŞKULU CUMHURİYET KUTLAMASI" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Her yaştan ve toplumun her kesiminden İzmirlinin katıldığı törende İzmir Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu “Modern Halay” ve BORDER Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu’nun “Zeybek” gösterileri büyük ilgi topladı.


VALİ KONUŞTU
Alandaki resmi törenlerde, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Vali Mustafa Toprak, günün konuşmasını yaptı. Ankara'da yaşanan terör saldırısı ve diğer terör olaylarından dolayı kutlamaların buruk geçtiğini söyleyen Vali Mustafa Toprak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında, “Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıl dönümünü milletçe gururla kutluyoruz. Bugün burada sizlerle oluşan coşku, Türk milletinin bir yenilenme ve aydınlanma projesi olan cumhuriyetimizin korunduğunun en büyük göstergesidir. Son dönemlerde ülkemizde yaşanan üzücü olaylar, güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen menfur saldırılar sonunda yaşamını yitiren şehitlerimize ve vatandaşlarımızı saygıyla anıyorum. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu saldırılar sonucunda buruk geçmektedir. Bu yaşananlar milletimizin yüreklerini dağlamaktadır. Bu kutsal vatan topraklarında yaşayanlar olarak milli beraberliğimizin geçmişi bin yılı göstermektedir. Kardeşliğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu zorlukları atlatacaktır" dedi. 

Vali Mustafa Toprak, ayrıca 1 Kasım seçimlerinin güven ortamında gerçekleşmesi gerektiğini, bunun için bütün güvenlik güçlerinin seferber olacağına da konuşmasının sonunda yer verdi.



Toprak'ın konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Kutlamalarda daha sonra da, Namık Kemal Lisesi öğrencisi Eda Dalgın, 'Cumhuriyet' şiirini okudu. Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü ekibi de, 'İzmir Zeybeği' gösterisi sundu. Namık Kemal Lisesi öğrencileri Çağdaş Çilek ve Eda Dalgın'ın 'Bugün' şiirini okumasının ardından geçit töreni başladı. Türk Hava Kuvvetleri'yle Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı uçak ve helikopterlerin havadan, askeri birliklerin karadan geçit töreni uzun süre alkışlandı. 




İzmir Valisi Mustafa Toprak da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki bayram kutlaması geçit töreni ile son buldu.



Cumhuriyet için pedal çevirdiler
 
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İzmirli bisikletçiler, günün en anlamlı etkinliklerinden birine imza attı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile 'Perşembe Akşamı Bisikletçileri' grubunun düzenlediği, İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İZULAŞ'ın da BİSİM bünyesindeki bisikletleriyle katkı verdiği 29 Ekim Bisiklet Turu'na Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar pedal çeviren Başkan Kocaoğlu, bayram coşkusuna ortak oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası