İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan intihar saldırısından sonra önemli havalimanlarından olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da alarm durumuna geçildi, güvenlik önlemleri arttırıldı. Taksiler dahil tüm araçlarda arama yapıldı. İstanbul'daki saldırıdan sonra 13 uçağın İzmir'e yönlendirildiği, yolcuların otellere yerleştirildiği açıklandı. Şoförler Odası Başkanı Celil Anık ise, "Biz de daha sıkı çalışacağız. 2 bin 823 taksi sahibi ile 6 bin çalışana mesaj atıp olayın vehametini söyledim. Dikkatli olacağız" dedi.
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki intihar saldırısından sonra Türkiye genelindeki hava limanlarında önlemlerde artırıldı. Türkiye'nin en büyük ve yolcu kapasitesi en fazla havalimanlarından birisi olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da, alarm durumuna geçildi. Havalimanından sorumlu Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı başkanlığında yapılan olağanüstü toplantı sonrasında alanın içerisinde ve dışarısında, ek önlemler alındı. Çelik yelek giyen polislerin devriyeleri arttırıldı. Şüpheli görülen kişi ya da araçlarda arama yapılması talimatı verildi. Eskiden taksiler üzerinde yapılmayan bu aramalarda, yine şüpheli hallerde yapıldı.
13 UÇAK İZMİR'E GÖNDERİLMİŞ
Bu arada İstanbul'daki bombalı saldırıdan sonra THY'ye ait 12 yolcu uçağı ile 1 de kargo uçağının İzmir'e yönlendirildiği öğrenildi. Uçaklarla İzmir'e gelen bin 883 yolcu ve mürettebat otellere yerleştirildi. Sabah saatlerinde polisin araştırmasından sonra normale dönen Atatürk Havalimanı'na bu uçaklardan 3'ü tekrar gitmek üzere havalandı. Halen 10 uçağın kendileri için belirlenen uçuş saatlerini bekledikleri aktarıldı. İstanbul'daki saldırı nedeniyle İzmir'den yapılacak birçok uçuş da etkilendi. Onlarca sefer iptal edildi ya da rötarlı yapılmak zorunda kaldı. Adnan Menderes Havalimanı'nda halen uçuş saatini bekleyen 36 uçağın park halinde beklediği açıklandı.
Bu arada İstanbul'dan İzmir'e gelen yolcularında yaşadıkları şoku atlatamadıkları gözlendi. İstanbul'daki patlamanın izlerinin silinmeye çalışıldığını anlatan yolcular, uzun yürüyüşten sonra limana girdiklerini ancak hem İstanbul'da, hem de İzmir'e önlemlerini artırıldığını gördüklerini söyledi. Adnan Menderes Havalimanı'nda yolcu karşılamakla görevli olan çalışanlar da, patlamadan sonra vatandaşların yolculuk etmekten vazgeçtikleri için büyük boşluk yaşandığını ifade etti.
ŞOFÖRLER ODASINDAN DA UYARI GELDİ
İstanbul'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin taksiyle limana gelmesi, gözlerin taksi şoförlerine yönelmesine neden oldu. İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını kendilerinin de üyelerini uyardıklarını anlatıp, "Biz de daha sıkı çalışacağız. Bundan önce de meslektaşlarımıza üyelerimize, şüpheli durum gördükleri an polise bilgi vermeleri söylemiştik. Bugün saldırı sonrasında da, 2 bin 823 taksi sahibi ile 6 bin çalışana mesaj atıp olayını vehametini anlattım. Daha dikkatli olmalarını istedim. Dikkatli , duyarlı olmak zorundayız" dedi.
Celil Anık, patlamadan sonra İstanbul'daki taksi şoförlerinin müşterilerinden yüksek ücretler talep ettiğine dair sosyal medyada yapılan paylaşımların doğru olmadığını ileri sürdü. İstanbul Atatürk Havalimanı Taksi Kooperatifi'nin başkanıyla görüştüğünü söyleyen Celil Anık, "Ben doğru olduğuna inanmıyorum. Zaten taksi şoförlerinden 3 şehit var, 1 ağır yaralı var. Kooperatif başkanı öyle bir olayın yaşanmadığını söyledi. Bir para pazarlığı olduysa bu öyle yansıtılmış olabilir. Ama eğer öyle bir tutum varsa bununu kabul edilebilir tarafı yok. Kabullenmek mümkün değil" dedi.
DAHA YENİ EĞİTİM ALMIŞTIK
Adnan Menderes Havalimanı'nda görevli taksi şoförü İsmail Türkoğlu ise "Patlamadan kısa süre önce bizde burada eğitim almıştık. Şüpheli durumla karşılaştığımız zaman ne yapmamız gerektiği anlatıldı. Kimlerden şüphelenmemiz gerektiği tek tek gösterildi. Bizde zaten bunun için dikkatli davranıyoruz" dedi. (DHA)