Ege Postası
Geri

İzmir'de spor günlüğü

Manisaspor Kadir Arı ve Tufan Kellici'yi renklerine bağlamak için harekete geçti. Altınordu ise İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün genç golcüsü İbrahim Yılmaz'ın peşine düştü. Transferin hızlı kulüplerinden Altay Caner Yılmaz ve Olgay Coşkun ile anlaşmaya yaklaşırken Akhisar Belediyespor geçen sezon Gençlerbirliğine kaptırdığı Jean Jacques Gosso'yu tekrar listesine aldı. Bucaspor ise eski futbolcusu Torric Jebrin'den gelen red cevabıyla şoka uğradı.
İzmir'de spor günlüğü
Haberler / Spor
4 Temmuz 2014 Cuma 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KONAK BELEDİYESPOR LİGDEN ÇEKİLDİ
Konak İlçesi'ndeki İHD İzmir Şubesi'nin ofisinde bugün yapılan basın açıklamasına derneğin yönetim kurulu üyeleri Ali Aydın, Hazal Koç Avcı ve Timur Taşdemir katıldı. Adalet Bakanlığı'nın talimatı üzerine bazı cezaevlerinin havalandırma bölümlerine kamera sistemi kurulduğunu savunan Aydın, "İzmir Kırıklar 1 ve 2 nolu F Tipi, Balıkesir L Tipi, Rize Kalkandere L Tipi ve en son Burdur E Tipi kapalı cezaevlerinde bu uygulama hayata geçirildi. Yakın zamanda da birçok cezaevinde uygulanacağı bilinmektedir. Derneğimize mektup gönderen tutuklu ve mahkumlar, havalandırmalara takılan kameraların koğuşların içini görecek şekilde yerleştirildiğini belirtmektedir. Bu sisteme karşı çıkan bazı mahkumlara 'mala zarar verme' suçlamasıyla hücre cezası verilmekte. Psikolojik bir işkence türü olan ve insan hak ve haysiyetine aykırı olan kameralı uygulamalardan vazgeçilmesini talep ediyoruz" dedi.

MANİSASPOR'DAN ÇİFTE ATAK 
TRANSFER'de 1461 Trabzon'dan Mustafa Tiryaki'yi renklerine bağlayarak ilk adımı atan Manisaspor, Beşiktaş'ın genç orta saha oyuncusu Kadir Arı ve Gaziantepspor'la sözleşmesi biten Tufan Kelleci'yi alabilmek için harekete geçti.
Geçen sezon Sancaktepe Belediyespor'a kiralanan Kadir Arı'yı yine kiralık isteyen yönetim, geçen sezon Altay'da kiralık oynayan savunma oyuncusu Tufan'ı bonservisiyle transfer etmeyi planlıyor.
Öte yandan dün 2'nci Başkan Mustafa Karakaş ve Basın Sözcüsü Tarkan Kayhan'la birlikte Riva'da yapılan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin açılışına katılmak üzere İstanbul'a giden Başkan Abdullah Mergen, İstanbul Başakşehirli yöneticilerle de bir araya geldi. Başkan Mergen, "kardeş kulüp" ilişkisi içinde oldukları Başakşehir'in yeni sezonda kadroda düşünmeyeceği futbolcuları transfer edebiliceklerini dile getirdi.

İSTİFA BEKLEMEDE
Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, ilk yönetim kurulu toplantısında alt yapının kendisine bağlanmaması üzerine istifasını veren Profesyonel Şube Sorumlusu Turgay Gümüşdere ile yeniden görüşeceğini açıkladı. "Bu bir ekip işidir. Çalışmak iskteyen çalışır, istemeyen ayrılır" diyen Başkan Mergen, şöyle devam etti:
"Turgay Gümüşdere'nin istifası sümenimin altında. Kendisiyle görüşüp, bir noktada anlaşacağımızı düşünüyorum. Amaç hizmetse, birlikte yola devam ederiz. Bu yönetimin Manisaspor'u daha iyi yerlere taşımaktan başka amacı yok."

ALTINORDU GÖLCÜ İBRAHİM'İN PEŞİNDE 
ALTINORDU, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün genç golcüsü İbrahim Yılmaz'ın peşine düştü. 
Trabzonspor'a 900 bin Euro'ya satılan Gökhan Karadeniz'in yerine alternatif arayan kırmızı lacivertli yönetim, İbrahim'in transferi için İstanbul Başakşehir'in kapısını çaldı. Altınordu yönetimi, iyi iliştkileri olduğu İstanbul Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı'dan da yardım talep ettiği öğrenildi.
Abdullah Avcı'nın gelecek vaad eden 20 yaşındaki futbolcuyu bonservisiyle vermeye yanaşmadığı ve Altınordu'nun oyuncuyu kiralayabileceklerini söylediği belirtildi. İstanbul Başakşehir'in alt yapısından yetişen genç futbolcu, 2012-2013 sezonunda Darıca Gençlerbirliği'ne kiralandı. İstanbul Başakşehir'de 18 maça çıkan ve 6 gol atan İbrahim, çeşitli yaş kategorilerinde 70 kez milli formayı giydi.

ALTAY CANER VA OLGAY'A ÇOK YAKIN 
TRANSFERİN hareketli kulüplerinden Altay, Hacettepe'nin sağ beki Caner Yılmaz ve Altınordu'nun orta saha oyuncusu Olgay Coşkun'la anlaşmaya yakın olduğu bildirildi.
Geçen sezon Ankara Demirspor'da kiralık oynayan Caner'de sona yaklaştıklarını belirten Futbol Şube Sorumlusu Himmet Demir, "Bu oyuncuyla hafta başında sözleşme imzalayabiliriz" dedi. Altınordu ile yollarını ayıran Olgay'la görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Demir, "Olgay, bu ligi iyi bilen bir isim. Anlaştığımız takdirde bize faydalı olur" dedi.
Futbola, Gençlerbirliği'nde başlayan 23 yaşındaki Caner, Kastamonuspor, Hacettepespor, Tokatspor ve Menemen Belediyespor formalarını da giydi. Geçen sezon 3'üncü Lig temsilcisi Ankara Demirspor'a kiralık giden genç futbolcu, oynadığı 26 maçta 2 gol atmayı başardı.
Konya Mobella'da profesyonel olan Olgay ise Petkimspor, Karşıyaka, Hacettepe ve Kartalspor'da top koşturdu. Geçen sezon 2'nci Lig'de şampiyonluk ipini göğüsleyen Altınordu'da 13 maça çıkan 30 yaşındaki futbolcu gol sevinci yaşayamadı.

METİN DEPE FAVORİ
Altay'ın defans hattına Ofsporlu Gökhan Caba, Alanyasporlu Süleyman Varlık ve Bolusporlu Metin Depe üçlüsünden birini takviye edeceği bildirildi. Futbol Şube Sorumlusu Himmet Demir, teknik tercihlerinde Metin'in ön planda olduğunu anlatarak, "Stoperimiz Alihan hava toplarına çok hakim. Biz Alihan'ın yanına topu oyuna yerden sokabilecek bir isim arıyoruz, Süleyman ile Gökhan Alihan tarzındalar. Ancak Metin'in stili ikisine göre farklı. Onu tercih etmemiz yüksek ihtimal" dedi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR'UN GOSSO AŞKI 
AKHİSAR Belediyespor, Gençlerbirliği'yle yollarını ayıran defansif orta saha oyuncusu Jean Jacques Gosso'yu listesine aldı.
Geçen sezon başında da ismi gündeme gelen Fildişi Sahili'nden Gosso'yu Gençlerbirliği'ne kaptıran yeşil siyahlıların yeniden 31 yaşındaki oyuncunun menajeri Merter Ortaç'a teklif götürdüğü, transferin önümüzdeki günlerde netlik kazanabileceği bildirildi.
Gosso'nun 1 yıl için 900 bin Euro istediği öğrenilirken, Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar öncelikle ekonomik durumlarını düşüneceklerini belirterek, "Transferde her zaman olduğu gibi ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız" dedi. 
Akhisar Belediyespor'un ayrıca Balıkesirspor'un da talip olduğu Galatasaray'ın 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Oğuzhan Kayar'la da ilgilendiği öğrenildi.

BUCASPOR'A JEBRİN ŞOKU 
BUCASPOR'un Trabzonspor'dan transfer etmek istediği eski futbolcusu 23 yaşındaki Torric Jebrin'in ülkesinde yaptığı açıklamalar şoke etti.
Ganalı orta saha oyuncusu, www.ghanasoccernet.com isimli internet sitesine verdiği röportajda Bucaspor'un kendisini resmen istediğini, ancak mevcut şartlarda transferin gerçekleşmeyebileceğini belirtti, "Bucaspor beni istiyor. Ancak yaptıkları teklifi benim ve menajerimin kabul etmesi mümkün değil" dedi.
Jebrin'in açıklamalarıyla sarsılan yönetim ise Ganalı oyuncuyla kesin olarak anlaşma sağlandığını tekrarladı. Asbaşkan Adil Demir, transferde sorun olmadığını öne sürdü, "Neden böyle konuştuğuna biz de anlam veremedik. Gana'da gelen haberlerin gerçek dışı olduğuna inanıyoruz. Jebrin ve menajeriyle her konuda el sıkıştık. Önümüzdeki hafta İzmir'e gelip imza atmasını bekliyoruz. Taraftarımızın bu tür haberlere itibar etmemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

NSALİWA MASADA
Bucaspor, sezon sonunda yollarını ayırdığı orta saha oyuncusu Tamandi Nsaliwa ile de bugün görüşmelere başladı. Asbaşkan Adil Demir, Malavi asıllı Kanadalı oyuncuyu yeniden takıma kazandırmak istediklerini belirterek, görüşmelerin olumlu sürdüğünü kaydetti. Orta saha ve forvet için kabarık bir listeye sahip olan Bucaspor, Fethiyesporlu İrfan, Balıkesirsporlu Mehmet Al, Altaylı Mithat ve Metzli N'Doye ile temaslarını sürdürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası