Ege Postası
Geri

İzmir'de spor günlüğü

İzmir ekiplerinden Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor'un son durumları
İzmir'de spor günlüğü
Haberler / Spor
9 Temmuz 2014 Çarşamba 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BUCASPOR'DA FERHAT KRİZİ ÇÖZÜLDÜ
 
BUCASPOR yönetimi, 200 bin TL'lik alacağı için Futbol Federasyonu'na başvuran Ferhat'la anlaşmaya vardı. Bugün gerçekleşen görüşmenin ardından ücretinde indirim yaparak takımda kalmayı kabul eden tecrübeli futbolcu, yaptığı başvuruyu da geri çekti. Ferhat, Kaynaklar Tesisleri'ndeki antrenmana da katıldı.

Bu arada Bucaspor'un Trabzonspor'dan aldığı Jebrin, İzmir'de sağlık kontrolünden geçti. Yeniden anlaşmaya varılan Nsaliwa ve Orduspor'a transferi gündemde olan Henrique, 14 Temmuz'da kampa katılacak. Prensip anlaşmasına varılan Ordusporlu Subasic'in de hafta içinde gelip sözleşme imzalaması bekleniyor.

GÖZTEPE'NİN TRANSFER HAREKATI SÜRÜYOR
 
 GÖZTEPE, transferde daha önce anlaştığı İstanbul Başakşehir'in kalecisi Oğuzhan Bahadır ve Balıkesirspor'dan orta saha oyuncusu Ertuğrul Arslan'la sözleşme imzaladı.

Yönetim Balıkesirsporlu golcü Ali Akburç ve Hataysporlu orta saha oyuncusu Hasan Küçcük transferlerinde de mutlu sona ulaştı. Anlaşma sağlanan iki futbolcunun 15 Temmuz'da başlayacak kampa katılacağı bildirildi. 

Bu arada kulübün Mehmet Sepil'e devrinin ardından başlayan yeni yapılanmada başkan vekilliği görevine Talat Papatya getirildi. Talat Papatya, bugünkü imza törenlerinde hazır bulundu. Büyük hedeflerle yola çıktıklarını söyleyen Talat Papatya, şöyle dedi:

"Oğuzhan ve Ertuğrul üst liglerden teklif almalarına rağmen projemize ve camianın gücüne inanarak Göztepe'ye geldi. Yüzümüz kara çıkmayacak. İç transferde Süper Lig'den teklif alan Halil Akbunar'ın yanı sıra Cihan, Enes, Sabutay ve Tolga da takımda kaldı. Planlanan şekilde kadroyu oluşturuyoruz. Yönetim yapılanması ise devir işlemi uzadığı için gecikti. Hasretle beklenen Urla tesislerimiz ağustos ayının ikinci haftasında tamamlanacak. Gelecek Göztepe'nin olacak."

ŞAMPİYONLAR İDDİALI

PTT 1'inci Lig'de geçen sezon kulüpleriyle Süper Lig'e çıkmanın sevincini yaşayan Oğuzhan ve Ertuğrul, imza töreninde iddialı açıklamalar yaptı. Oğuzhan, "Tarihi başarıları, büyük taraftarı ve kurumsal yapısıyla Göztepe, futbolun en önemli parçalarından. Yine şampiyon olacağız" derken Ertuğrul, "Göztepe beni isteyince heyecanlandım. Teklifler almama rağmen beni çok isteyen Göztepe'ye geldim. Şampiyon olmuş takımdan geliyorum. Göztepe'nin olduğu yerde ikincilik başarı değil" diye konuştu.

Transferde Aydınspor 1923'ten Seçkin, Adana Demirspor'dan Burak, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan İsa, Sivasspor'dan Fatih Kıran, Bandırmaspor'dan Timur, Kartalspor'dan Ramiz, Giresunspor'dan Samet, Beşiktaş'tan Koray ve 1461 Trabzon'dan Mustafa Tiryaki'yi de alan İzmir temsilcisi 15 Temmuz'da Kızılcahamam'da kampa girecek. İzmir'de transferlerii takip eden teknik direktör Suat Kaya, yönetimden en az 3 takviye daha istedi.

KARŞIYAKA'YA JUNİNHO'DAN GARANTİ
 
GEÇEN hafta cuma günü 2 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra sakatlık riski taşadığı gerekçesiyle transferi askıya alınan Adana Demirsporlu Juninho, Karşıyaka yönetimine garanti verince yeşil kırmızılı takımda kaldı.

İstanbul'dan sağlık raporu alan Brezilyalı golcü, pubis nedeniyle sahalardan uzak kalması halinde sözleşmesini feshederek aldığı parayı geri ödemeyi kabul etti. Bu maddeyi sözleşmeye ekleyen yönetim, Juninho'nun kalmasına karar verdi.

Bu arada Karşıyaka, ismi gündeme gelen Bulgar Gargorov'u almaktan vazgeçti. Golcü arayan yönetim, Tekden Denizlisporlu Kahe'nin ardından 2012-2013 sezonunda Karşıyaka formasıyla 14 gol atan Banahene'ye yöneldi. Şartları kabul eden Kahe imzaya hazır olduğunu belirtirken Şanlıurfaspor'dan ayrılan Banahene'de dönmek için haber yolladı. 

Teknik direktör Yusuf Şimşek, forvet tercihini eski futbolcusu Kahe'den yana kullanmak isterken yönetim, Banahene'nin yararlı olacağını düşünüyor. Kahe'nin maliyetinin 200 bin dolar, Banahene'nin ise 200 bin euro olduğu öğrenildi. Bu arada Ankaraspor'dan transfer edilen stoper Ramazan Sal, sözleşmesini imzaladı.

KARŞIYAKA YARIN SAHADA

PTT 1'inci Lig'de en az play off oynamayı hedefleyen Karşıyaka, yeni sezon hazırlıklarına yarın başlayacak. Yeşil kırmızılı takım, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde saat 17.00'de toplandıktan sonra saat 19.00'da ilk çalışmayı yapacak. Yenilerle birlikte toplam 24 futbolcusu bulunan Karşayaka'nın Hollanda kampı da iptal edildi. İzmir temsilcisi 16-27 Temmuz tarihleri arasında Ödemiş'in Gölcük yaylasında, 30 Temmuz-10 Ağustos arasında Erzurum, 12-22 Ağustos tarihlerinde de Bolu'da kamp yapacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası