Ege Postası
Geri

İzmir'deki tarihi şadırvan ilgi bekliyor

İZMİR'de, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda balıkçıların bulunduğu yerdeki şadırvan bakımsız ve yıpranmış haliyle dikkat çekiyor.
İzmir'deki tarihi şadırvan ilgi bekliyor
Haberler / İzmir
9 Nisan 2015 Perşembe 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kentin önemli kültürel ve tarihi değerlerinden olan şadırvanlardan bazıları bakımsız görüntüleriyle dikkat çekiyor. Bunların arasında tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, balıkçıların bulunduğu yerdeki şadırvan da yer alıyor. Büyük bölümü bakımsızlıktan dökülen, çeşmeleri yerinden sökülen, çevresi işgal edilen şadırvan, uzanacak bir el bekliyor. 

Çevre esnafı, şadırvanların kent için önemli yapılar olduğunu belirterek, "Geçmişte İzmir'de evlerde çeşme olmadığı için su ihtiyacı mahalle çeşmelerinden, sarnıçlardan ve şadırvanlardan karşılanıyordu. Başdurak Camii cemaati de abdestini bu şadırvanda alıyordu. Bu değerlerin hepsi tescilli, özenle korunmaları gerekiyor. Çarışıda birçok şadırvan kubbesinin üzerindeki bakırlar çalındı. Bir an önce bu eksikler giderilip, yerinden sökülen çeşmeleri takılmalı, şadırvanlar yeniden restore edilip temizlenmeli, çevresindeki işgaller kaldırılmalı" diyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası