Ege Postası
Geri

İzmir'in minibüslerinde yeni dönem

İzmir’de Minibüsçüler Odası, uzun zamandır planlanan her araca sesli kamera projesini sonunda hayata geçirdi. Proje ilk olarak Kuruçeşme-Kemer ve Evka-1-Kemer arasında yolcu taşıyan 10 minibüse uygulandı. Proje hayata geçmesinden sonra ilk meyvesini de verdi. Bir hırsızlık olayı takılan kameralar sayesinde çözüldü. Hırsızlık yaptığı tespit edilen kişi polis tarafından anında yakalandı. Öte yandan 30 Mayıs’a kadar tüm minibüslere araç takip sistemi cihazı takılacak. Böylece hangi aracın nerede olduğu merkezden takip edilecek. Vatandaşlar minibüsçüler odasının sitesine girip, hangi minibüsün kaçta duraktan hareket edeceğini de takip edilecek.
İzmir'in minibüslerinde yeni dönem
Haberler / İzmir
4 Nisan 2013 Perşembe 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir’deki bin 117 minibüste devrim yaratacak proje “Her araca sesli kamera” projesi yaklaşık iki yıl süren alt yapı çalışması sonucunda hayata geçti. Proje ilk olarak Kuruçeşme-Kemer ve Evka-1-Kemer arasında yolcu taşıyan 10 minibüste denenmeye başlandı. İzmir’de Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz Yeni Asır'dan Onur Çakır'a konuştu. Uğuz, projeyle ilgili olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, “Burada amacımız şoförleri disiplin altına almak ve yaşanabilecek herhangi bir aksiliğe anında müdahale etmek. Ayrıca kamera sayesinde yolcu sayımı da yapılacak. Fazla yolcu alındığında arkadaşlarımız uyarılacak” dedi.

TARTIŞMALAR OLUYOR

Uğuz, minibüslerde zaman zaman esnafla müşteri arasında tartışmalar yaşandığını ve bu tür gerginliklere sesli kamera sistemi sayesinde anında müdahale edeceklerini belirterek, “Bu sistemle birlikte şikayetleri minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Maalesef şoför arkadaşlarımız kornalarına basma alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Bu konuda çok fazla şikayet alıyoruz. Sanki kornoya basınca yolcu o dolmuşa binecek. İkinci konu ise şoför arkadaşlarımızın yolculara karşı tavır ve davranışları. Bu konuda eğitim çalışması yapılacak. Sesli kamera sistemi ile birçok sorunu bertaraf edeceğiz” dedi.

ARAÇ TAKİP SİSTEMİ DEVREDE

Uğuz, 30 Mayıs’a kadar tüm araçlara araç takip sistemi (GPS) takılacağını belirterek, “48 durağımız var. Bunlardan 22 tanesi bu uygulamaya geçti. Araçlara hareket planlaması yapılacak. Böylece vatandaştan gelen şikayet azalacak. Sistemden baktığımızda hangi araç nerede göreceğiz. Bir aksaklık varsa müdahale edilecek” dedi.

CEPTEN DOLMUŞ DÖNEMİ

Uğuz, bu sistem sayesinde vatandaşların cep telefonlarından minibüs saatlerine bakıp ona göre durağa çıkacağını belirterek, “ESHOT sitesine girdiğinizde hangi aracın kaçta nereden hareket edeceğini görebiliyorsunuz. Bu sistemin aynısı minibüsler için de geçerli olacak. Böyle vatandaşın minibüsün duraktan kaçta hareket edeceğini görebilecek” dedi.

MİNİBÜSLERE KENT KART

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin minibüslerde de kent kartların geçerli olması çalışma yaptığını belirterek, “Bu konu üzerinde 1.5 yıldı çalışılıyor. Esnafın menfaatleri doğrultusunda gereken yapılacak. Bu sayede de birçok şey düzene girmiş olacak. Vatandaş artık sadece otobüs beklemeyecek. Minibüsle belediye otobüsüne biniş fiyatı aynı olacak. Bunu esnafımıza anlatıyoruz. Birkaç çatlak ses oluyor ama arkadaşlarımızın hepsini ikna edeceğiz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası