Ege Postası
Geri

İzmir yaza su zammı ile girecek

Büyükşehir Belediyesi'nin zamla ilgili kararı, meclis toplantısında onaylanırsa, yeni tarife Haziran'dan itibaren uygulanacak
İzmir yaza su zammı ile girecek
Haberler / İzmir
15 Mayıs 2013 Çarşamba 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, su tarifelerinde yüzde 5 zam uygulama kararı aldı. Yeni Asır gazetesinin haberine göre Haziran ayından itibaren geçerli olacak yeni tarife, Cuma günü mecliste görüşülecek. Zam kararı onaylanırsa, konutlardaki 0-20 metreküp suyun fiyatı 2.97'den 3.12 liraya çıkacak ve İzmir yaza su zammı ile girecek.

Engellilere de yansıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü, 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere içme suyuna yüzde 5 zam yapma kararı aldı. Yeni tarife ile birlikte içme suyunun metreküp fiyatında artış olacak. Konutlarda 0-20 metreküp arasındaki tüketimlerde metreküp fiyatı 2.97 liradan, 3.12 liraya çıkacak. 21 metreküp ve üstü tüketim ise 7.65 liradan 8.03 liraya yükselecek. Konut dışı tarifelerde ise 0-10 metreküp arasında 8.25 lira olan birim fiyat 8.66 lira olacak. Zamlı tarifenin turistik tesislere de uygulanacağı açıklandı. Turistik tarifeye göre, kademesiz 7.65 lira olan turistik tesis su kullanım ücretleri, 8.03 liraya çıkarılacak. Fırın ve hamamlarda ise kademesiz tarifede 7.88 lira olan birim fiyatları, 8.27 lira olacak. Resmi okullar ve hastaneler ise suyun birim fiyatına 7.44 lira ödeyecek. Engelli abonelerin 0-20 metreküp arasında kullandıkları su birim fiyatları da 1.55 liraya yükselecek.

Komisyonda bekliyor
Plan-Bütçe Komisyonu'na gönderilen zam kararı, yetiştirilmesi halinde Cuma günü yapılacak İZSU Genel Kurulu'nda görüşülecek ve karara bağlanacak. Meclis onayının alınması halinde, zamlı tarifeler 1 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası