Ege Postası
Geri

İzmir’de milliyetçiler tutumlarını açıkladı: Kılıçdaroğlu’nu destekleyecekler

İzmir’in milliyetçi, ülkücü kanaat önderlerinden oluşan İzmir Ahde Vefa Kültür ve Sanat Derneği, pazar günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin kararlarını açıkladı. Dernek Başkanı Murat Yalçın, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.
İzmir’de milliyetçiler tutumlarını açıkladı: Kılıçdaroğlu’nu destekleyecekler
Haberler / Yerel Politika
25 Mayıs 2023 Perşembe 17:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI-  İzmir’in milliyetçi, ülkücü kanaat önderlerinden oluşan İzmir Ahde Vefa Kültür ve Sanat Derneği, 28 Mayıs pazar günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

İzmir Ahde Vefa Kültür ve Sanat Derneği adına açıklamayı Dernek Başkanı Murat Yalçın yaptı. Yalçın konuşmasında, bu kararın siyasi bir karar olmadığını, bir zaruriyet olduğunu vurguladı.

"BU KARARIMIZ SİYASİ DEĞİL"

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini dile getiren Yalçın, “Arkamda görmüş olduğum arkadaşlarım elit ve uzun zaman devlet kademelerinde çalışmış emekli olmuş ama 1980 den önce Türk Milliyetçisi olan kardeşlerim. Çok rahat ve çok objektif olarak 20 yıldır yapmış oldukları araştırma sonuncunda artık siyasi iktidarımız olan kişilerin tek düşünce ile Türkiye’yi yönetmeye kalkan bu kişileri artık seçmeme kararı aldık. Bunun gereği de Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçmeye hep beraber biz kimiz önce ondan bahsedelim. 12 Eylül’den önce sizler gibi 23 yaşlarında olan ve o devirde birbiriyle arkadaş olan kitleydik. Ölmeyenler ve hala ayağının üstünde olan arkadaşlarımızla bir dernek kurduk. Bu dernek olarak yani Ahdi Vefa olarak almış olduğumuz karar Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemektir. Bu kararımız bir siyasi karar değil bir zarurettir. Bu zarurete de hepimiz buradan uyacağımızı bildirmek istiyoruz. Arkadaşlar bana vermiş olduğu raporda adaletsizlik var dediler, adaletin olmadığı yerde ne Müslümanlık ne de Türklük olur. Toplumun düşüncesini hiçe sayan kişiler hiçbir zaman başarılı olmayacağını bana teyit ettiler ve meşveretten uzaklaştığını anladık. Meşveretten uzaklaşan bir toplumda ne Türkülük ne de İslamiyet yoktur. Defalarca beni uyardılar bu emanete ihanet eden kim olursa olsun Müslümanlık ve Türklükle ilgisi  oktur. Liyakat ile hiç ilgileri kalmadı, ‘Beni destekleyenler en iyi yerlerde çalışır, desteklemeyenler ezilmeye mahkumdur’ dediler. Ben 66 yaşındayım, 12 Eylül 1980’de ben ve arkadaşlarım ceza evine girdik. Hepimiz bekardık, içeriye girdik. Biz 500 bin kişiyi temsil ediyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası