Ege Postası
Geri

İzmirli Makine ve Maden Mühendisleri sandık başına

TMMOB'a bağlı Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nde 28'ncİ, Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nde ise 12'nci Genel Kurul toplantısı yapıldı. Yeni yönetim için seçimlerin yarın (17 Ocak Pazar) günü yapılacağı iki meslek odasında mevcut yönetim kurulu başkanlarının listelerine rakip çıkması beklenmiyor.
İzmirli Makine ve Maden Mühendisleri sandık başına
Haberler / İzmir
16 Ocak 2016 Cumartesi 16:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubemizin 28. Olağan Genel Kurulu, Tepekule Kongre Merkezi'nde başladı. Seçimlerde yeniden aday olan mevcut Şube Başkanı Güniz Gacemer Ermin, Genel Kurul'un açılış konuşmasında görevde bulundukları 27. dönemde meslek ve meslektaş sorunlarının, ülke ve toplum sorunlarından ayrılamayacağı ilkesini esas alan insan odaklı duruşlarıyla emek, barış, eşitlik, özgürlük, demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramlarına inanan, gericiliğin, ırkçılığın ve ayrımcılığın olmadığı bir arada kardeşçe bir yaşamı savunduklarının, savunmaya devam edeceklerini söyledi. Ergin "İki yıllık dönemde şubemizin üye sayısı 800'e yakın yeni kayıt ile 10 bini buldu. Öğrenci üye sayımız bu yıl 420'ye ulaştı" dedi. 

Ülke sorunlarında dikkat çeken Ermin, "Ülkemizde son 6 ayda giderek daha acı bir tablo halini alan çatışma ortamı, yasaklar, ölümler, linç girişimleri halkların birlikte yaşama iradesini yıpratmayı sürdürmekte. Bu koşullarda en acil ve elzem talep olan barışı isteyenler ise adeta bir cadı avına kurban gitmekteler. Bu cinnet halinin en yakın örneklerini bir şov programında 'Çocuklar ölmesin' diyen Ayşe öğretmene yönelik tehdit ve saldırılarda gördük" dedi. Akademisyenlerin bildirisiyle ilgili krize de dikkat çeken Ergin imza kampanyası başlatan 89 üniversiteden 1286 akademisyenin Türkiye için çok önemli bir konuda, herkesin tedirginlikle, korkuyla izlediği, herkesin birbirine "Ne oluyo? Nereye gidiyoruz'" diye sorduğu yaşamsal bir konuda görüşlerini ve barış taleplerini ifade ettklerini söyledi. Ermin "MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu olarak biz de akademisyenlerimizin herkes için barış, özgürlük, yaşam hakkı taleplerinin altına imzamızı atıyoruz. Barış içinde bir arada yaşama iradesini kuvvetlendirmek için bütün çabamızla, emek, demokrasi, bilim-akademi ve barış güçleri ile dayanışma içinde mücadele etmeyi sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi. Ermin'in konuşmasının ardından Şube 27. Dönem Çalışma Raporu Şube Sekreteri Melih Yalçın tarafından sunuldu. Genel Kurul, delegelerin adaylık başvurusu talepleri ve üyelerin görüş ve önerileriyle devam etti. 

MADENCİLER DE KONGREDE
Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi 12. Genel Kurulu ise Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde başladı. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Akdemir açılış konuşmasında son iki yılın Oda tarihinde acılarla dolu bir dönem olarak anılacağını söyledi. Soma'da aralarında 5 maden mühendisinin de yeraldığı 301, Ermenek'de ise 18 maden işçisinin hayatını kaybettiğini belirten Akdemir, 10 Ekim 2015'da Ankara'da yaşanan katliamda ise 101 arkadaş ve dostlarının katledildiğini belirtti. Akdemir "Diyarbakır, Suruç, Lübnan, Ankara, Paris, Sultanahmet ve son olarak Çınar'da yüzlerce insanın ölümü ile sonuçlanan katliamlar tüm insanlığın vcidanının yaralamış, geleceğe dair endişe yaratmıştır" dedi. Akdemir, Oda'nın temel taşlarından biri olduğunu söylediği İzmir Şube Başkanı Muhammet Yıldız'ı da andı. Ülkenin içinde bulunduğu zor dönemde gelecek günler için TMMOB ve meslek odalarına daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Akdemir "Bugün her zamankinden daha fazla bir arada olmaya, ülkemiz ve madenciliğimiz için alternatif politakalar üretmeye, barışa ve kardeşliği ihtiyacımız var" dedi. Her iki meslek odasında da mevcut şube başkanlarının çıkardığı listelerin seçimlere tek liste olarak girmeleri bekleniyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası