Ege Postası
Geri

Japonya'daki Türk okulunda 23 Nisan kutlaması

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 2007'den beri faaliyet gösteren Türk okulunda 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı. Kutlamaya Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'nden yetkililer ve Başbakan Şinzo Abe'nin Özel Danışmanı İsao Iijima katıldı.Tokyo'nun...
Japonya'daki Türk okulunda 23 Nisan kutlaması
Haberler / Dünya
20 Nisan 2013 Cumartesi 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Japonya'nın başkenti Tokyo'da 2007'den beri faaliyet gösteren Türk okulunda 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı. Kutlamaya Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'nden yetkililer ve Başbakan Şinzo Abe'nin Özel Danışmanı İsao Iijima katıldı.

Tokyo'nun gözde semtlerinden Harajuku'da yer alan Jingumae Uluslararası Okulu'nda, 23 Nisan Çocuk Bayramı düzenlenen bir programla kutlandı. Kutlama programı konuşmalarla başladı. Okul Müdürü Kenan Ulu yaptığı konuşmada, bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür etti. Okulda eğitim gören öğrencilerin, ülkelerini tanıtmak için sınıflarda hazırlık yaptıklarını ve bunun için yoğun bir çaba harcadıklarını söyledi. Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın ani çıkan işi nedeniyle yurda dönmek zorunda kalması nedeniyle mesajını yerine Büyükelçilik Müsteşarı Şerif Alp Atakcan okudu. Kılıç mesajında, 23 Nisan'ın çocuklara adanmış ilk bayram olduğuna dikkat çekerek, "Geleceğimiz güvencesi olan çocukların, kendi başına karar verebilen, dünyayı ve farklı kültürleri tanıyan, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek güçte donanımlı gençler olarak yetiştirilmesi ortak hedefimizdir." dedi. Kılıç mesajında bu hedef çerçevesinde katkısı olan herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

Başbakan Danışmanı Iijima, 23 Nisan'ı kutlayarak Sendai bölgesinde açılan Türk okuluna da vurgu yaparak, iki ülke arasında gelişen bu ilişkiden mutluluk duyduğuna işaret etti. Abe'nin danışmanı Iijima programın ardından Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, Jingumae Okulu'nda farklı ülkelerden öğrencilerin eğitim görmesinin Japonya için de "bir artı" olduğuna dikkat çekti. Iijima, "Japonya'da öğrenci sayısı azalırken, Türklerin bu okuldaki girişimi takdire şayan. Türklerin, deprem ve tsunaminin vurduğu Sendai'ye de okul açması alkışlanacak bir şey." dedi. Okulda "güleç yüzlü ve fedakar" öğretmelerin görev yapmasının da okula değer kattığını vurgulayan Iijima, "Türklerin alçak gönüllü davranışlarının bu okula da yansıdığını hissediyorum. Bunun büyüyerek devam etmesini diliyorum. Tebrik ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri bir dans gösterisi sundu. Bunun ardından misafirler ve ziyaretçiler, sınıflarda hazırlanan ülke stantlarını gezdi. Misafirlerin ziyareti sırasında ebru gösterisi de yapıldı. Başbakan Abe'nin danışmanı Iijima, ebru yaptı. Bunun ardından konuklar, Türk dondurmasından da tattı. Dondurmacının yaptığı küçük gösteri, konukları gülümsetti. Jingumae Uluslararası Okulu, devlet okuluyla aynı kampüsü paylaşıyor. 21 ayrı ülkeden öğrencinin yer aldığı okul, Japonya genelinde Eğitim Bakanlığı'nın akredite ettiği 22 okuldan bir tanesi. Ayrıca okul, Cambridge Üniversitesi'nin Japonya temsilciliğini de üstlenmiş durumda.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası