Ege Postası
Geri

Oylar yeniden sayılırken Maduro göreve başladı

Venezuela’da seçimleri kazandığı ilan edilen Nicolas Maduro, muhalefetin ‘oyların yeniden sayılması’ talebi kabul edilmesine rağmen yeni sonucu beklemeden yemin ederek göreve başladı.Ülkeyi 14 yıl yöneten Hugo Chavez’in portresi önünde...
Oylar yeniden sayılırken Maduro göreve başladı
Haberler / Dünya
20 Nisan 2013 Cumartesi 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Venezuela’da seçimleri kazandığı ilan edilen Nicolas Maduro, muhalefetin ‘oyların yeniden sayılması’ talebi kabul edilmesine rağmen yeni sonucu beklemeden yemin ederek göreve başladı.

Ülkeyi 14 yıl yöneten Hugo Chavez’in portresi önünde yemin eden Maduro, “Büyük komutanımızın ölümsüz hatırası önünde anayasayı koruyacağıma yemin ediyorum.” dedi. Bağımsızlık gününe denk gelen törende konuşan Maduro, sık sık Chavez’e atıf yaptığı konuşmasında, “Ata yurdumuzun adayına oy vermeyenlere de zeytin dalı uzatıyorum.” ifadelerini kullandı.

Törene İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Brezilya lideri Dilma Rouseff ve diğer Latin Amerika liderleri katıldı. Rusya ve Çin ise temsilci göndermekle yetindi.

Seçimi küçük bir farkla kaybeden Henrique Capriles, oyların tamamının yeniden karşılaştırılmalı olarak sayılmasını istemiş ve bu talebi kabul görmüştü. Bu işlemin 30 gün süreceği tahmin ediliyor. Capriles taraftarları Maduro’nun zaferini tanımazken, çıkan olaylarda ise 8 kişi hayatını kaybetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası