Ege Postası
Geri

KATEV’den Kazakistan Büyükelçisi'ne vefa plaketi

Kazak-Türk Eğitim Vakfı (KATEV) Başkanı Mehmet Mesut Ata, KATEV’in 20. yılı dolayısıyla Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebaev’e teşekkür plaketi takdim etti. Kazakistan Büyükelçiliği'ndeki törene Kazakistan’daki...
KATEV’den Kazakistan Büyükelçisi'ne vefa plaketi
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 16:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kazak-Türk Eğitim Vakfı (KATEV) Başkanı Mehmet Mesut Ata, KATEV’in 20. yılı dolayısıyla Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebaev’e teşekkür plaketi takdim etti. Kazakistan Büyükelçiliği'ndeki törene Kazakistan’daki Galasksi Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Artukaslan ve Kazakistan Dostluk Derneği Başkanı Yasin Tekin katıldı.

    Büyükelçi Tüymebaev törende yaptığı konuşmada, “KATEV’in eğitim alanında yaptığı hizmetleri ile yeri ayrıdır. Devlet başkanımız da elinden geldiği kadar yardım ediyor. Açılışların hepsine gidiyor mesela. 20 yıllığınız ile sizi de tebrik ederim." dedi.

    Son senelerde eğitim, kültür, ekonomi, iş, askeri ve teknik alanda Kazak-Türk ilişkilerinin üst düzeye çıktığını kaydeden Tüymebaev, bunda KATEV’in katkısı çok olduğunu vurguladı. “Sizin sayenizde Kazak öğrenciler Dünya olimpiyatlarında yer alıyor.” diyen Tüymebaev KATEV ve öğrencilere daha da başarılı olmasını diledi.

    Mesut Ata ise ilk Kazakistan’a gittiğinde dönemin eğitim bakanı olarak Tüymebaev’e verdiği destek için teşekkür etti. Mesut Ata şöyle konuştu: KATEV, okulları ne kadar da başlangıçta Kazakistan’a giden Türk müteşebbüsler tarafından açılsa bile, bunlar Kazak mektepleridir. Tamamı Kazak kardeşlerimiz okumaktadır. Öğretmenlerimizin yüzde 80’ni Kazak öğretmenlerdir. Terbiyecilerin tamamı Kazak terbiyecilerdir. Dolaysıyla orada elde edilen başarılar Kazak ve Türklerin ortak elde ettiği başarıdır.”

    Mesut Ata, ilk plaketi Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbaev’e verdiklerini kaydederek, ikincisini ise Büyükelçi Tüymebaev’e takdim ettiklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası