Ege Postası
Geri

KKTC'de koalisyon anlaşması tamam

KKTC'de seçimlerden birinci çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Demokrat Parti (DP) koalisyonda anlaştı. Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Koalisyon...
KKTC'de koalisyon anlaşması tamam
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 15:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC'de seçimlerden birinci çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Demokrat Parti (DP) koalisyonda anlaştı. Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Koalisyon Hükümeti listesini sundu.

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş ile CTP/BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu bugün saat 13.00’te koalisyon hükümetini oluşturan Bakanlar Kurulu listesini sunmak için Eroğlu’nu ziyaret etti.

KABİNE LİSTESİ

Yorgancıoğlu’nun verdiği bilgiye göre kabine şu isimlerden oluşuyor:

"Başbakan Özkan Yorgancıoğlu (CTP/BG), Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş (DP/UG), İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay (CTP/BG), Maliye Bakanı Zeren Mungan (CTP/BG), Dışişleri Bakanı Özdil Nami (CTP/BG), Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif (DP/UG), Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar (CTP/BG), Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu (CTP/BG), Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı (DP/UG), Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu (DP/UG), Sağlık Bakanı Ahmet Gülle (CTP/BG).”

Listeye göre geçici hükümette görev yapan Maliye Bakanı Zeren Mungan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar bakanlık görevlerine devam edecek. Zeren Mungan ve Aziz Gürpınar dışında tüm bakanlar milletvekillerinden oluşuyor. Kabine sadece erkeklerden oluşurken, en genç bakan 41 yaşındaki Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı.

YORGANCIOĞLU: ESAS OLAN HALKIN SORUNLARINI ÇÖZMEK

Eroğlu’na kabineyi sunmalarının ardından basına açıklama yapan Özkan Yorgancıoğlu, 15 Ağustos’ta aldıkları hükümet kurma görevi çerçevesinde görüşmeleri tamamladıklarını ve kabine üyelerinin listesini Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sunduklarını kaydetti.

Yorgancıoğlu, basında çıkan haberlere istinaden, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde Türkiye’den herhangi bir telefon alıp almadığı sorusu üzerine, ülkede çözülmesi gereken bir çok sorun olduğunu kaydederek, “Esas olan bu sorunların çözülmesidir.” diye konuştu.

Ülkedeki sorunların çözülmesi için hem muhalefetle, hem sivil toplum örgütleriyle hem de Türkiye ile ilişkilerin sıcak tutulacağını ifade eden Yorgancıoğlu, önceliklerinin halkın sorunlarını çözmek olduğunu ve tüm enerjilerini buna harcayacaklarını belirtti.

ÖZGEÇMİŞLER…

ÖZKAN YORGANCIOĞLU (CTP/BG)

1954 yılında Baf’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye ve Siyaset Bilimi kürsüsünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi yıllarında aktif olarak öğrenci dernek ve federasyonlarında görev aldı.

Seracılar Kooperatifi ve Kıbrıs Türk Petrollerinde çalıştı, Yeni Düzen Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Daha sonra kendi işini kurarak süt ürünleri üreticiliği yaptı. 1974 yılından itibaren CTP’nin birçok kademesinde görev aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini yürüttü. CTP/BG’den Lefkoşa Milletvekili olarak görev yaptı. 2011 yılından beridir CTP/BG Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.

SERDAR DENKTAŞ (DP/UG)

Serdar Denktaş 1959 yılında Lefkoşa'da doğdu. Almanya ve İngiltere'de geçirdiği tahsil döneminden sonra Kıbrıs'ta ticaret, sanayi ve bankacılık alanlarında görev yaptı.

Kuzey Kıbrıs Kültür Derneği ve Genç İşadamları derneklerinin kuruculuğu ve ilk başkanlık görevlerini yapan Denktaş, Demokrat Parti'nin kurucularındandır. Kıbrıs Türk Milliyetçiliği fikrini ortaya atan ve savunan Serdar Denktaş'ın yayınlanmış 3 ve hakkında yayınlanan 1 kitabı vardır. Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanlığını yürütmekte olan Serdar Denktaş evli ve üç çocuk, iki torun sahibidir. İngilizce bilmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası