Ege Postası
Geri

Kadro revizyonunda o da gitti

Son 16 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde itfaiye, arama-kurtarma ekiplerinin liderliğini yapan, İtfaiye, Zabıta, Afet Koordinatörü Başkanlık Danışmanı Fuat Barandır belediyeden ayrıldı. Yeni danışman kadrosu içinde yer almayan Barandır, "Hem sağlık gerekçelerim hem de Başkan Aziz Kocaoğlu'nun genç ve dinamik kadroyla çalışmasının önünü açmak için görevimden ayrıldım" dedi.
Kadro revizyonunda o da gitti
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Mayıs 2014 Salı 09:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir Büyüşehir Belediyesi'nde 1998 yılında Arama Kurtarma Koordinatörü olarak göreve başlayan, Emekli Hava Albay Fuat Albay, kentin itfaiye, arama-kurtarmayla ilgili son 16 yılına damgasını vurdu. Kendisi ve ekipleri Düzce, Afyon ve Van depremelerinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan Barandır, Büyüşehir Belediyesi eski Başkaın Ahmet Piriştina döneminde 2000 yılında ilk kez kurulan İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ilk Daire Başkanı oldu. Bu görevi 13 yıl yürüttü. Türkiye'ye örnek olarak gösterilen Toros Yanıgın ve Doğa Afet Eğitim Merkezi'nin kuruluşunda görev yapan Barandır, itfaiyecilerin genel idare sınıfı içinden ayrılıp tek başına bir sınıf sayılması için de mücadele etti.

Barandır, 2013 yılı Aralık ayında yaş haddinden emekli oldu. Başkan Kocaoğlu tarafından Başkanlık danışmanı kadrosuna atanan Barandır, İtfaiye, Zabıta ve Afet Koordinatörü olarak görev yaptı. 2014 seçimlerinden sonra yenilenen başkanlık danışmanları kadrosu içinde yer verilmeyen Barandır'a yeni danışmanlık teklifi de gelmedi. Barandır, Başkan Aziz Kocaoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından 16 Mayıs'ta belediyeden ayrıldı. 

Barandır, sağlık sorunları olduğunu, bu nedenle ailesinin çalışmasını istemediğini söyledi. Aynı zamanda, genç ekiple çalışmak isteyen Başkan'ın elini rahatlatmak için de en uygun yöntemin bu ayrılık olduğunu belirten Barandır, "Güzel işler başardık. 1998 yılından bugüne kadar çalıştık. İtfaiye'yi Hollanda'dan aldığımız malzeme ve teçhizatlarla güçlendirdik. AKS teşkilatını kurduk. Daha önce de Hava Kuvvetleri'nde 32 yıl arama kurtarma birlikleri yönetmiştim. Büyükşehir Belediyesi sınırlarının büyümesiyle itfaiye teşkilatanı bu ilçelerde yaygınlaştırdık. Yaş haddinden 2013 yılında emekli olduktan sonra göreve itfaiye ve zabıta üst koordinatörü olarak devam ettim. 16 Mayıs'ta da sağlık nedenleri ve yeni yapılanmada başkanın elinin rahatlaması, genç ve dinamik arkadaşları arzu edeceğini düşünerek teşekkür ederek ayrıldım" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası