Ege Postası
Geri

Kalkan, Akay'ın çalışmalarına övgü yağdırdı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı “Mart Ayı İlçe Başkanları Toplantısı” Balçova Termal Otel’de gerçekleşti. Basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan toplantıya damga vurdu.Kalkan ve Akay, yerel yönetimleri eleştirirken İzmir’in Ak Belediyeciliğe ihtiyacı olduğunu dile getirdiler. 2012 yılında yaşadığı hastalıklar ve başına gelen kazalar nedeniyle partinin çalışmalarında çok fazla yer alamayan Kalkan’ın, konuşmasının başında İl Başkanlığı ile ilgili itirafı ve yaptığı benzetmeler toplantıya damga vurdu.
Kalkan, Akay'ın çalışmalarına övgü yağdırdı
Haberler / Yerel Politika
27 Şubat 2013 Çarşamba 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı “Mart Ayı İlçe Başkanları Toplantısı” Balçova  Termal Otel’de gerçekleşti.Toplantıya İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Atilla Kaya, İlçe Başkanları, İlçe Başkan Yardımcıları ve Teşkilat Başkanları, İlçe Başkan Yardımcıları ve Seçim İşleri Başkanları ile İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanları katıldı. Basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan toplantıya damga vurdu.

İL’LE İLGİLİ KUŞKULARIM VARDI AMA...
2012’nin kendisi için iyi geçmediğini dönem dönem hastalıklar geçirdiğini başına kazaların geldiğini söyleyen Kalkan, “Teşkilatımı özledim... 2012 benim için iyi geçmedi. Çok şükür aranızdayım. Bu salon uğurlu bir salon. AK Parti’de siyasete bu salonda başladım. Benim için çok özel bir yeri var” dedikten sonra İl başkanlığı için sürpriz cümleler kurdu. İl Kongresi’nde Akay’a destek vermeyen, süreçte İl’le çok uyumlu bir görüntü de çizmeyen Kalkan, geçen süre zarfında İl’in yapacağı çalışmalarla ilgili kuşkuları olduğunu itiraf ettikten sonra,“ Pancar sulamak için motorlar vardı eskiden… Yavaş çalışırdı kolay kolay susmazdı.İl de öyle oldu. İl Başkanlığımız Arap atı gibi sonradan açıldılar. Son düzlükte açık arayla yarışı önde bitireceğini düşünüyorum” dedi.

ANAYASA VE TERÖRE DİKKAT ÇEKTİ
Türkiye’nin önünde iki temel mesele olduğunu belirten Kalkan, “ Bunlardan ilki bize deli gömleği gibi giydirilen 1982 anayasası… Daha çok istikrar ve demokrasi taşıyan bir anayasaya ihtiyaç var.İkincisi 26 yıldan beri kan akıtan can alan değerleri yok eden terörün ortadan kaldırılması. Bu çok önemli... Bu konuda hiçbir yönetim askeri yönetim de dahil kararlı kalıcı bir adım atamadı. Bin yıllık kardeşlik var. Aynı toprak ve bayrak altında birlikteliyiz. Temel görevimiz ağzımızı sıkı tutmak, hoşgörülü olmaktır” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN KÖTÜ ŞEHRİ…
Bütünşehir Yasası ve getirdiği yenilikleri anlatan Kalkan, İzmir’in AK Parti belediyeciliğine ihtiyacı olduğunun altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi; “Yerel iktidarı alalım. Bunu partizan zihniyetle söylemiyorum. İzmir’i almamız bir kader. Geziyoruz görüyoruz… Yerel yönetimlerden İzmirliler şikayetçi…Bizim iktidarımızda olan bir çok yer gördüm çok başarılı ve övülesi bir yerdeler. İzmir tarihi kültürü iklimi insanıyla çok önemli ama Türkiye’nin en kötü şehri... Kentleşme çok yanlış. 2014’ün Mart’ında daha aydınlık bir geleceğe kavuşacak”

AKAY: İZMİR’DE AK BELEDİYECİLİĞİN YAPMASI GEREKENLER VAR
“İzmir’de başarısız beceriksiz yerel yönetimden kurtulmak, kenti ak ellere teslim etmek, ak iller arasına almak için gün sayıyoruz” diyerek konuşmasına başlayan İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir’de AK Belediyeciliğin yapması gereken çok hizmet olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi; “Herkes bilmelidir ki belediyecilik denince akla AK parti gelmektedir. Türkiye AK Parti’yle yerel yönetimlerde önemli noktaya geldi. Bu başarıda şüphesiz belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratların katkısı büyüktür. Başarının en büyük nedeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki performansla gönüllere giren Başbakanımızın açtığı yeniş belediyecilik anlayışıdır. 1994 yılında İstanbul’da belediye başkanı olunca ranta değil halka dayalı sosyal belediyeciliğin temelini attı. İzmir’de Ak belediyecilikle yapılması gereken çok şey var. İstismar siyasetiyle değil hizmet siyasetiyle konuşan bir anlayışı halim kılacağız İzmir’de. Amacımız için gece gündüz çalışacağız”

BİZ MİLLETE TEPEDEN BAKAN BİR PARTİ DEĞİLİZ

AK Parti’nin her meseleyi kendi arasında konuşan tartışan bir parti olduğunun altını çizen Akay, “Her meseleyi şeffaf bir şekilde milletiyle paylaşan danışan bir kadroyuz. Biz millete tepeden bakan değil aşağıdan yukarı süzen değil l aynı yöne bakan milletin diliyle konuşan bir hareketin mensubuyuz. Toplantılarımız bu nedenle önemlidir”

SİZLERDEN RİCAM …
Kuşadası’nda düzenlenen kampta verilen eğitimleri hatırlatan Akay, teşkilattan daha fazla mesai ve çalışma beklediğini söyledi ve, “ Saha da sürdürdüğümüz çalışmalar hızla devam ediyor.Mart 9’unda Tire’de ziyaretlerimizi yapacağız. Amacımız 30 ilçenin tüm mahallerini köylerini ziyaret etmek sıkıntıları yerinde tespit etmek.Seçim zamanı vatandaşı ziyaret eden parti değiliz. Herkes üzerindeki emanetin bilinciyle hareket edip her anını millete hizmetle geçirmek zorundadır. Biz gıdasını sadece milletten alan siyasi bir hareketiz. Milletin kendisiyiz. Ricam vatandaşlarla daha fazla temas kurmanız bir araya gelmeniz. Bu noktada elinizden gelen gayreti gösterdiniz. Bundan sonra bu gayreti arttıracağınıza gönülden inanıyorum” diye konuştu.

YAKIN ZAMANDA BAŞBAKANIMIZI AĞIRLAYACAĞIZ
Teşkilata müjde de veren Akay, " “Hükümetimizin İzmir'e verdiğinin önemi çok açıktır. İzmir Başbakanımızın da gözbebeğidir. İnşallah çok yakında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da İzmir'de ağırlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası