Ege Postası
Geri

Yüz emekliden 75’i açlık sınırının altında

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli-Sen Karşıyaka Şubesi 9.Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı Karşıyaka Bahçelievler Katlı Pazaryeri’ndeki Kent AŞ Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi.
Yüz emekliden 75’i açlık sınırının altında
Haberler / Yerel Politika
27 Şubat 2013 Çarşamba 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 

 

İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP YDK Üyesi Sumru Kararer, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, DİSK Genel İş Genel Sekreteri Kani Beko da genel kurulda hazır bulundu.

 DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Veysi Beysülen, emeklilerin AKP Hükümeti döneminde çok mağdur edildiğini savunarak, “İntibak düzenlemesi yaptığı söyleyen bu hükümet yalan söylüyor. Yapılan düzenleme emekliler arası maaş uçurumunu gidermedi. Sadece 2000 yılı öncesi emeklilerin maaşına yansıyan basit bir düzenleme, intibak gibi yutturulmak isteniyor. Bu da yetmiyor, devlet kendisinde emanet olan maaşımızda kömür kesintisi yapıp emekli derneklerine aktarma hakkını kendisinde buluyor, Genel Sağlık Sigortası Primi adı altında muayene parası kesintileri yapıyor. Temel hizmetler piyasalaştırılarak, emeklinin maaşı gasp ediliyor” dedi.

 Emeklilerin yüzde 75’inin bin lirayı bile bulmayan açlık sınırının altında maaş aldığını kaydeden Beysülen, “Emeklilerin maaşlarının yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak bir düzeye çıkması, ancak gerçek intibak düzenlemesinin yapılmasıyla mümkün. Emekli-Sen, demokrasi mücadelesinden emekli olmayanların ortak adresi. Emek, emekli ve demokrasi mücadelesi için 1995’ten bu yana alanlardayız, bizi kapatma girişimlerine rağmen, alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi. 

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi üyesi ve sendika delegesi” sıfatıyla tanıtılarak davet edildiği kürsüde, Türkiye’de emekli maaşlarının en temel hayat ihtiyaçlarını gidermekte yetersizliğine dikkat çekti. Yüksel, “CHP olarak emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi için kanun teklifleri hazırladık, önergelerimizle sorunların takipçisi olduk. AKP iktidarı, intibak diyerek, gelir adaletsizliğini gidermeyen ucube bir düzenleme getirdi. Türkiye emeklileri, Avrupa ülkelerinde şikayet edilen emekli maaşları kadar bir gelire bile sahip değiller. Hak arayışınızda yanınızdaydık, bundan sonra da yan yana durmaya da devam edeceğiz” dedi. 

TBMM’nin “çiçeği burnunda emekli” vekillerinden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, alanlarda kol kola olmaktan onur duyduğu DİSK Emekli-Sen mensuplarına genel kurullarının hayırlı olmasını diledi. Emekli-Sen etkinliklerinin pek çok sivil toplum kuruluşunun eylemlerinden daha kitlesel olduğuna vurgu yapan Moroğlu, “Bu gelenek, sendikanın demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz sloganının, sadece lafta kalmadığını da açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası