Ege Postası
Geri

Kan davalı aileler, Kur'an-ı Kerim'i öpüp barıştı

Muş'ta iki aile arasında 2 yıldır süren kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle son buldu. Kente 10 kilometre uzaklıktaki Güzeltepe köyünde 2011 yılında çocuk kavgası yüzünden Karakaya ve Akyay aileleri arasında...
Kan davalı aileler, Kur'an-ı Kerim'i öpüp barıştı
Haberler / Güncel
27 Nisan 2013 Cumartesi 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muş'ta iki aile arasında 2 yıldır süren kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle son buldu.

Kente 10 kilometre uzaklıktaki Güzeltepe köyünde 2011 yılında çocuk kavgası yüzünden Karakaya ve Akyay aileleri arasında çıkan kavgada iki kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından her iki aile arasında başlayan kan davası, aile büyükleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi.

Güzeltepe köyü camisinde gerçekleştirilen barış törenine, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ile her iki aileye mensup yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Tören öncesi her iki aileye mensup köylüler, cami içerisinde ayrı ayrı oturtuldu. Davetli sayısının fazla olması nedeniyle cami avlusuna masa ve sandalyeler konuldu ve misafirler burada ağırlandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından, barışın sağlanmasına katkıda bulunan bazı kanaat önderleri konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından her iki aileye mensup yaklaşık iki bin kişi, Kur'an-ı Kerim'i öpüp altından geçtikten sonra tokalaşıp, sarılarak barıştı. Törenin ardından davetlilere, cami içerisinde serilen yer sofrasında yemek ikram edildi.

BARIŞA EN ÇOK ONLAR SEVİNDİ

Barış töreni sırasında her iki ailenin kadınlarında heyecanlı bir bekleyiş hakimdi. Kadınlar, barış merasiminin yapıldığı caminin etrafında toplanıp, içeriden gelecek haberi merakla bekledi. Kadınlar, gelen sevindirici haberle büyük bir mutluluk yaşadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası