Ege Postası
Geri

Karabağlar'da Anadolu esintisi

Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi sivil toplum çalışma grubunun birincisini düzenlediği “sivil toplum kuruluşları ile dayanışma gecesi” renkli görüntülere sahne oldu. Sahneye çıkan sanatçılar şarkılarıyla, halk oyunları grupları yöresel danslarıyla geceye damga vurdu.
Karabağlar'da Anadolu esintisi
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Şubat 2015 Salı 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Karabağlar Halk Eğitim Merkezi kongre salonunda düzenlenen etkinliğe CHP  İzmir Milletvekili Hülya Güven, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat, Karabağlar'da bulunan sivil toplum kuruluşlarının başkan  ve üyeleri, Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük Karabağlar olacak

Karabağlar'ın renkli bir mozaiğe sahip olmasından dolayı “Küçük Türkiye” olarak adlandırıldığını,  göreve geldiğinden bu yana bunu sürekli duyduğunu belirten Kent Konseyi Başkanı Adnan Akyarlı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na kent konseyine bugüne kadar verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Akyarlı, “Burada olan dostlar neden küçük Türkiye olduğumuzun en açık kanıtı. Köklerimizden kopmadan yeni yaşam ortamımızda yeni bir sentez oluşturarak buradayız. Ekibimiz bu gece için çok iyi çalıştı. Kent konseyi yürütme kurulu olarak başarılı bir kent konseyi oluşumu var. Bunun en önemli nedeni yerel yönetimle olan sağlıklı ilişkilere bağlıdır. Belediye Başkanımız demokrat kişiliğiyle hep güvendiğimiz bir dostumuz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ve iddialı bir sözle konuşmamı bitiriyorum Karabağlar küçük Türkiye ama bundan sonra Türkiye,  büyük Karabağlar olmaya özenecektir” yorumunda bulundu. 


Sivil toplum kuruluşları tek çatı altında olacak

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Karabağlar'da Türkiye'nin dört bir yanından insanların oturduğuna dikkat çekti ve ilçedeki tüm dernekleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.  Selvitopu, “Ne doğduğumuz ne de doyduğumuz yerden kopabiliriz. Seçim döneminde sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek gibi bir projemiz vardı. Önümüzdeki dönem üzerinde duracağımız en önemli proje bu olacaktır. Gerçekleşecek etkinlikleri orada yapmak , tüm dernekleri bir araya getirmek istiyoruz. Karabağlar’da uygun yerde sivil toplum kuruluşları merkezini gerçekleştireceğiz.” Dedi.
Başkan Selvitopu daha sonra İzmir'deki Egeliler Sosyal Yardımlaşma Derneği, İzmir Tokat Dernekleri Federasyonu, Bayındır Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği, Karabağlar Erenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Karabağlar Bitlis İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,  Eskiizmir Erzurumlular Derneği ve Uzundere TOKİ Yardımlaşma Derneği yetkililerine teşekkür plaketi sundu. 

Gösteriler nefes kesti 

Konuşma ve plaket törenlerinin ardından yöresel sanatçılar,  halk oyunları ve zeybek gösterileri izleyenlere hoş vakit geçirtti. İzleyiciler sanatçıların söylediği şarkılara oturdukları yerden eşlik ederken, halk oyunlarında ise alkışlarla tempo tuttular.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası