Ege Postası
Geri

Karabağlar’da 4 dilde barış şarkıları

Karabağlar Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü “Barış ve Kardeşlik Festivali”yle kutladı. Festivalde, Türk Rock Müziği’nin sevilen sesi Haluk Levent, Rojin ve Karadeniz Müziği’nin sevilen seslerinden Niyazi Koyuncu sahne aldı. Türkçe, Lazca, Kürtçe ve Arapça şarkı ve türkülerle, barış mesajları verildi. Haluk Levent, Başkan Kürüm’e bestelediği şarkıyı seslendirerek, sürpriz yaptı.
Karabağlar’da 4 dilde barış şarkıları
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Eylül 2013 Pazartesi 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yeşilyurt Pazaryeri yanında bulunan Karafatma Parkı’nda ücretsiz düzenlenen halk konserine, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, eşi Fatma Kürüm, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç da katıldı. Halkın büyük ilgi gösterdiği, Turgay Tanülkü’nün sunduğu konserde, sahne alan Niyazi Koyuncu’nun seslendirdiği Lazca şarkılar eşliğinde oynanan horonlarla büyük coşku yaşandı. Rojin, Koyuncu ve Haluk Levent, barış ve kardeşlik mesajları vererek, geçtiğimiz yıllarda amansız hastalığa yenik düşen Kazım Koyuncu ile bütünleşen “İşte Gidiyorum” sarkışını hep birlikte seslendirdiler. Bu şarkıyla izleyicilere duygu dolu dakikalar yaşatan sanatçılar, Karabağlar Belediye Başkanı ile birlikte “Savaşın hiçbir zaman kazananı olmamıştır. Savaşa hayır!” diyerek, dünyaya haykırdı.

BAŞKAN’A ŞARKI SÜPRİZİ
Rojin’in seslendirdiği Kürtçe, Türkçe, Arapça şarkı ve türküler eşliğinde halaylar çekildi, barış ve kardeşlik mesajları verildi. Haluk Levent ise sevilen şarkılarını 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Karabağlar’da seslendirirken Başkan Kürüm’e de bir sürpriz yaptı. 2002 yılında Başkan Kürüm ile yaşadıkları bir anıdan yola çıkarak bestelediği ve Karabağlar için bestelediği şarkıyı ilk kez seslendiren Levent, izleyicilerden büyük alkış aldı. Kürüm, ise şarkıyı gülümseyerek dinledi. Başkan Kürüm eşi Fatma Kürüm ile birlikte Haluk Levent’in şarkılarına eşlik ederek, dans etti.

DÜNYAYA BARIŞ MESAJLARI
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün, tüm dünyada ve özellikle Ortadoğu coğrafyasında yaşanan gelişmeler nedeniyle daha anlamlı olduğunu belirterek, “Bugün barış iklimini, barış dilini, hoşgörü ve huzuru egemen kılmak için hep birlikte barış türkülerini söyledik. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde de bundan sonrada ülkemizin tüm renkleriyle barış türküleri söylemeye, barış iklimini Karabağlar’da, İzmir’de estirmeye devam edeceğiz” dedi. Kürüm, Karabağlar’a yeni atanan Kaymakam Tunç ile birlikte Levent, Rojin ve Koyuncu’ya teşekkür plaketlerini ve adlarına dikilen fidan belgesini verdi.

BAŞKAN HALKA DANIŞTI

Başkan Kürüm, konuşmasının sonunda halka seslenerek, 2 Eylül 2013’ün CHP’de aday adaylığı için son gün olduğunu hatırlatarak, “4.5 yıldır sizlere hizmet veriyorum. Bu gururu, bu onuru bana yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Görevimiz süresince zorlukları birlikte aştık, sizlerin desteğiyle, gücüyle Karabağlar’ı yoktan var ettik. Bir dönem daha aday olmak istiyorum. Sizin fikrinizi de almak istiyorum” dedi. Bu sözler üzerine konser alanını dolduran yaklaşık 20 bin kişinin coşkuyla alkışladığı Kürüm, “Sizlere teşekkür ediyorum. Bir dönem daha sizlerin emrinde olmak, hizmet üretmek benim için büyük gurur olacak. Bu seçimde de yine AKP’ye geçit vermeyeceğiz” dedi.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası