Ege Postası
Geri

Karabağlar’da Abdallar Şöleni

Karabağlar Belediyesi ile Anadolu Erenleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Abdallar Şöleni” renkli görüntülere sahne oldu.
Karabağlar’da Abdallar Şöleni
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Ocak 2014 Cuma 15:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İhsan Alayanak Spor Tesisleri’nde düzenlenen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı gecede konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Anadolu'nun farklı bölgelerinden gelen vatandaşların kendi kültürlerini, örf ve adetlerini unutmadan İzmirlilik bilinciyle çalıştıklarını belirtti. Anadolu’nun zenginliğine dikkati çeken Kürüm, “Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanların buluştuğu bir ilçe Karabağlar. Kültürlerin buluşmasına, kardeşlik ve barış iklimine ev sahipliği yapıyoruz. Bu gece de Anadolu’nun farklılığa dayanan sevgi, saygı ve hoşgörü kültürünü burada yaşıyoruz” dedi.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’un yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Abdallık Geleneğinin güçlü temsilcilerinden Tufan Altaş sahne aldı. Murat Çelebi yönetimindeki Davul – Zurna Ekibi’nin gösterileri ise halaylarla renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
Gürsel Çulha’nın sunumuyla gerçekleşen gecede hep bir ağızdan türküler söylendi. Anadolu Erenleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yücel Sevinç Kocaoğlu ve Kürüm’e teşekkür plaketi verdi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası