Ege Postası
Geri

Menemen’de deve güreşleri başlıyor

23 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl Menemenlilere deve güreşi heyecanı yaşatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemen Belediyesi Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nin ikincisini 12 Ocak Pazar günü gerçekleştireceklerini açıklayarak, deve güreşi tutkunlarını Türkelli Güreş Arenası’na davet etti.
Menemen’de deve güreşleri başlıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Ocak 2014 Cuma 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Menemen Belediyesi tarafından ikincisi gerçekleştirilecek olan Deve Güreşi Festivali öncesi, ilçeye gelen çok sayıda deve ilçe merkezinde gezdirildi. Birbirinden ünlü develerle yapılan şehir turuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Deve Güreşi Festivali’ne bu yıl ilginin daha da yoğun olmasını beklediklerini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir ŞAHİN; “23 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz Deve Güreşi Festivalimizi yaklaşık 20 bin kişi ücretsiz izledi. Deve Güreşi Festivalimizi izlemek için yurdun dört bir yanından Menemen’e gelen güreş severler, güreş alanında yaptıkları mangal sefasıyla da keyiflerine keyif katıyor. Yurttaşlarımızın güreşleri hijyenik bir ortamda, keyif içerisinde izleyebilmesi için tüm önlemlerimizi aldık. Bu yıl festivalimize ilginin daha da yoğun olmasını bekliyoruz” dedi.

 

“Deve Güreşi Önemli Kültürel Değerlerimizden”

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde bir gelenek haline gelen deve güreşlerinin Menemen için de önemli bir kültürel değer olduğunu söyleyen ve 23 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl bu kültürü yeniden canlandırdıklarını ifade eden Başkan Tahir ŞAHİN; “Birbirinden namlı 120 devenin kıran kırana mücadelesine sahne olacak festivalimiz öncesinde, bu yıl da deveciler arasında bir gelenek olan tanışma yemeği yapacağız. 12 Ocak Pazar günü saat 09:00’da, Türkelli Arena’da Cazgır İsmail Sakin’in birbirinden güzel manileri ve davul zurna eşliğinde güreşler başlayacak. Vatandaşlarımızın ücretsiz izleyebileceği, gün boyu devam edecek Deve Güreşi Festivalimizin, bu yıl da aynı coşkuyla geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

Menemen Belediyesi 2. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ni izlemek isteyenler için, Kubilay İlköğretim Okulu önünden Pazar günü saat 08:30 itibariyle ücretsiz otobüsler kaldırılacağını da açıklayan Başkan Tahir Şahin, deve güreşi tutkunlarını Menemen’e davet ederek; “Tüm güreş severleri 12 Ocak’ta Menemen’de misafir etmekten mutluluk duyacağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası