Ege Postası
Geri

Karabağlar’da STK’lar tek merkezde

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçe sınırları içerisinde yer alan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor.
Karabağlar’da STK’lar tek merkezde
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Şubat 2015 Çarşamba 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Son olarak Eskiizmir Caddesi’nde bulunan Sivas Güneykayalılar Derneği’ni ziyaret eden  Başkan Selvitopu, vatandaşlara projeler ve kentsel dönüşüm ile ilgili bilgilendirmede bulundu ve seçim döneminde sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek gibi bir projeleri olduğunu da hatırlatarak önümüzdeki süreçte bu konuda çalışacaklarını ifade etti. Dernek Başkanı Ömer Kemerkaya ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Başkan Selvitopu, çoğunluğu İzmir'de inşaat işiyle uğraşan dernek üyelerinin kentsel dönüşümle ilgili sorularını da yanıtladı. 

Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşın hak ve hukukunu koruyacak projeleri destekleyeceklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kentsel dönüşüme siyasi açıdan bakmayacaklarını bir kez daha vurguladı. Selvitopu, “Biz projenin içeriğine bakarız. Doğru bir proje mi, halktan yana bir proje mi onu dikkate alırız. Ayrıca vatandaşın hakkını hukukunu koruyor mu diye değerlendiririz. Eğer bunları sağlıyor ve vatandaş tarafından da benimseniyorsa bize düşen sizlerle birlikte bunun gerçekleşmesine yardımcı olmaktır. Ama bunları sağlamıyor, vatandaşı sıkıntıya sokuyorsa, hak  kayıplarına da yol açıyorsa bunun karşısında dururuz. Bu konuda siyasi bir bakışımız olmayacaktır.” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere'de gerçekleştirilen kentsel dönüşümün tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirten Başkan Selvitopu Çevre Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü projede vatandaşın aleyhine olacak hiçbir projeyi tasvip etmeyeceklerini ifade etti. Vatandaşların hak ve hukukunu sonuna kadar koruyacaklarını belirten Başkan Selvitopu, önemli olanın vatandaşın yaşadığı yeri bırakmadan yerinde dönüşümün yapılması olduğunu vurguladı. 

STK'lar tek merkezde 

Ziyarette Başkan Selvitopu ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi ve söz konusu kuruluşlara ilişkin gerçekleştirecekleri projeleri anlattı. Karabağlar'da Türkiye'nin dört bir yanından insanların oturduğuna adeta “Küçük Türkiye” olduğuna dikkat çeken Selvitopu, “ Seçim döneminde sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek gibi bir projemiz vardı. Önümüzdeki dönem üzerinde duracağımız en önemli proje bu olacaktır. Gerçekleşecek etkinlikleri orada yapmak , tüm dernekleri bir araya getirmek istiyoruz. Karabağlar’da uygun bir yerde sivil toplum kuruluşları merkezini oluşturmak istiyoruz.” Dedi.
Başkan Selvitopu’na teşekkür
Sivas Güneykayalılar Dernek Başkanı Ömer Kemerkaya ise Karabağlar'da 20 binin üzerinde Sivaslı yaşadığına dikkat çekti ve kendilerini kentsel dönüşüm konusunda aydınlatan ve derneklerini sık sık ziyarete gelen Başkan Selvitopu'na teşekkür etti. Ziyarete, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hepşengünler ve Özel Kalem Müdürü Ceyhan Kayhan da katıldı. 
  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası